Wedstrijdverslagen

Seizoen 2019

Wieringermeer ,  2 de Pinksterdag  11 juni 2019
De organisatie heeft om  de 2 jaar hun prachtig evenement , waar we weer Power en Spektakel  konden bieden.
Dit was onze 2 de wedstrijd van het seizoen 2019 , na de nodige aanloop perikelen in Herwijnen zou vandaag de  competitie echt losbarsten.
In de morgen was er nog een stevig  bui gevallen , zodat het programma voor alle deelnemers een uur later kon beginnen , na de bui is de baan pas gemaakt dus was niets aan de hand , een Top baan waar de grip niet moeilijk te vinden was.
De Super standaard klasse was in volle bezetting , met de nieuwe puller van Henk v. Schoten  ,die afscheid genomen heeft van de Dustmaker en de Benz Power nu in zijn bezit heeft , een puller die ooit bij full pull gereden heeft , dus Henk heeft de even de Beurs getrokken ,het zal wel een hele aderlating geweest zijn.
We gingen dus van start met de Twister,Mad Mustang,The Mask ,Just for Fun, Bounty Hunter en de Benz Power.
De kwalificatie gingen voor allen super ,goede grip en snelheid, behalve voor de Benz Power , Henk kon de goede versnelling niet vinden ,dus kwam niet opgang, wat bleek bij de 2 de kwalificatie ging het wel goed , hij had een paar stangen van de  versnellingsbak verkeerd gemonteerd, zodat het een zoek plaatje was geworden , maar toch gevonden.
Dat de verschillen niet erg groot zouden worden in finale hadden we wel verwacht, wat de volgende uitslag in finale bracht.
1.Bounty Hunter  96.27 meter.
2. Twister 94.64 meter.
3.Mad Mustang 83.39 meter.
4. Benz Power 81.14 meter.
5. The Mask 76.69 meter.
6. Just for Fun 70.76 meter.
Ze hebben gevochten voor iedere centimeter, dus dat beloofd nog wat in Made op een klei baan.
Special Licht.
Met drie deelnemers, te weten de Old School , Madness, en de Mad Doghouse. In de kwalificatie ging het voor de eerste 2 prima ,maar de Mad Doghouse  kwam niet opgang dus het blijft nog even zoeken waar het probleem zit ,want hij moet ook kunnen brullen. Maar de Old School was ook nog niet in top conditie die hij in 2018 wel had , hopelijk krijgen ze hem weer 100 pro.
Voor de spanning in de competitie op te voeren. De Madness was aan het klagen geweest over de balans , maar er niets meer aan de hand. Wat resulteerde in de volgende uitslag.
 1. Madness 118.48 meter.
 2. Old School 61.18  meter.
 3. Mad Doghouse 0.30 meter.

Er zal nog knap gesleuteld moeten worden in deze klasse om de handel 100 pro te krijgen.

Special zwaar.
Ook met 3 deelnemers , gezien Ronald de Spitfire kapo heeft  i.v.m. back fire wat de nodige schade teweeg heeft gebracht aan het inwendige van de motor.
Dus we hadden No Mercy ,Mighty Duck en de Green Hornet ,die zouden gaan strijden voor de punten en de munten en de diverse bekers.
In de kwalificatie `s ging de strijd gelijkmatig op , met een goed strak afgestelde sleepwagen , die bijna in finale afstelling stond. Maar allemaal haalden ze een FP , de strijd kon losbarsten in de finale.
Dat resulteerde in de volgende uitslag, waar de gashendels vol open gingen.
1. Green Hornet 99.84 meter.
2. Mighty Duck 91.94 meter
3. No Mercy 82.63 meter.
Een prachtige finale dus in konings klasse van de carpulling.
We mogen weer terug kijken op een prachtige Pulling dag in Wieringermeer , waar de organisatie super tevreden was ,over de Power en Spektakel wat DCPO gebracht heeft.
Bedankt allemaal.

Wedstrijd Herwijnen

Na een zachte winter was onze eerste wedstrijd in Herwijnen , helaas hadden we 2018 niet kunnen rijden i.v.m. de plens buien die onze baan had veranderd in een super vettige klei baan , waar wij onmogelijk  op hadden kunnen rijden ,dus het werd voor ons afgeblazen. Dus alle hoop was weer voor 2019, en ja hoor ,we konden ervoor gaan we hadden alleen het gevoel dat we weer richting de winter gingen met een temperatuur van ongeveer 7 graden was een goede vorst verpakking wel nodig om een beetje warmte in je lijf te houden . De baan was prima , om al het sleutel werk wat in de winter aan de orde was geweest weer te testen voor het vele publiek dat de kou trotseerde . Jammer dat niet alle deelnemers aanwezig waren, dan hadden we nog meer Spektakel kunnen bieden .

In het Super standaard was onze nieuwe rijders Johan uit de Fles aanwezig die zijn Mad Mustang afgelopen winter van binnen en buiten goed in orde gemaakt had om zo toch even te laten zien , dat het geen miskoop was geweest. Helaas was Henk v. Schoten met zijn Benz power nog niet aanwezig. Alle andere waren er wel , dus de strijd kon los barsten, Met de Bounty Just For Fun gereden door Nick Hastenberg de nieuwe puller van Teun en Luuk gekocht van het ex team van Rooijen, gelukkig toch weer op de baan, Mask, Mad Mustang en de Twister ,ook weer terug , na drukke werkzaamheden. De strijd ging in de kwalificatie  ging super, dus de finale moest toch duidelijkheid geven wie vandaag de punten en de munten mee zou nemen. Jammer dat Bounty zijn koppeling naar de vaantjes trok anders was het nog spannender geweest . Wat resulteerde in de volgende uitslag.

1.Mad Mustang,

2.Twister

3. Just for Fun

4. The Mask

5 Bounty Hunter

Het Special licht was zeer dun bezet door de afwezigheid van de Mad Doghouse en de Old School, hopelijk de volgende keer wel aanwezig ,anders is deze klasse niet meer leuk , maar dat gaat goed komen heb ik begrepen. Dus de Madness kon lekker testen en nam de eerste punt mee naar huis.

Het Special zwaar, was nog niet geheel compleet maar met de Green Hornet en de No  Mercy ,Mighty Duck en de Spitfire , konden deze toch het vele publiek de trommelvliezen van het vele publiek even masseren van brullende motoren.

De lang verwachtte PK `s van de Spitfire wilden nog effe niet eruit komen, maar volgens Ronald gaat dat toch gebeuren.

De rest ging weer als de Brandweer, Toppie.  Wat een leuke eindstrijd werd,

1.Green Hornet

2. No Mercy

3. De Spitfire

4. Mighty Duck

Als alle kanonnen weer aanwezig zijn , dan zal strijd in de Konings klasse van de Pulling, echt gaan los branden.

Hopelijk tot volgend jaar in Herwijnen.

Een kleine terugblik . Gr. Aart van Heijst.

Seizoen 2018

Wedstrijd Boerdonk

Onze laatste wedstrijd van het seizoen 2018 was op zaterdag 29 September in Boerdonk, waar we in het verleden ook een aantal een wedstrijden gereden hebben. De locatie was echter nieuw voor ons, met twee super kleibanen waar we Power en Spektakel mochten brengen. De tijd die we kregen was net genoeg om een kwalificatierun en een finalerun te kunnen maken. Het was een zeer druk tweedaags pulling evenement, maar met een goede organisatie. Zowel het aan- en afslepen en baanonderhoud gingen soepel en waren goed geregeld. De kleibaan was aan de harde kant, zodat voor een goede start wielspin moeilijk was, en de sleepwagen had moeite om de  messen in de klei te krijgen.  Deze stuiterde af en toe over de baan, wat niet leuk was voor de machinist zijn rug. Maar we hadden niet meer tijd of keuze om de baan te frezen en weer te laten walsen.

Dus de strijd kon los barsten voor de laatste punten van het te behalen van het NK 2018.

Het Super Standaard klassement was nagenoeg beslist, maar The Mask , de Bounty Hunter en de Just for Fun waren niet van plan,  om alles zo maar weg te geven. De Mask was weer gerepareerd en ging als eerste van start, maar niet alle schade van de voorgaande wedstrijd was schijnbaar gerepareerd, wat uitmondde in een kapotte steekas na 12 meter. De Just for Fun en Bounty lieten beiden zien op zo’n kleibaan super vooruit te kunnen, zodat in de finale de Bounty toch een FP pakte met daar net achter met 98.79 m. de Just for Fun.

In de special licht zou de titanenstrijd losbarsten voor de laatste punten, wie zou het NK 2018 binnenhalen?Old School, Mad Doghouse, Chain Reaction en Madness, in de kwalificaties zag je de strijd al ontbranden, de gashendels werden volgens mij al reeds krom getrokken om een goede test te doen en te weten hoe finale zou gaan worden, want dan gaat de sleepwagen een tandje zwaarder zodat echt alle PK`s aan gesproken moeten worden om een top score te halen en dus de meeste punten. De Old School met een nieuwe achteras had de test goed doorstaan dus het kon los barsten. Als eerste ging de Madness van start en kwam tot 64.60 m. De Old School kwam bij 63.75 m. tot stilstand, als derde de Mad Doghouse met 56.16 m. en gaat steeds beter zijn PK`s vinden die er zeker in zitten. De Chain Reaction kwam tot 49.64 m. Een prima afstand, ondanks die kleine motor, jammer dat de grote motor er dit seizoen nog niet in gezeten heeft anders hadden we nog meer Spektakel gehad in deze klasse.

Het  NK 2018 gaat dit jaar dus naar de Madness voor de Special Licht Klasse.

In special Zwaar was reeds de beslissing gevallen wie er kampioen zou worden door het wegvallen van de Tazmanian Devil wegens motor schade. Jammer dat we deze auto moesten missen, hopelijk zien we hem in 2019 weer op de baan terug.

Dus in Boerdonk hadden we 3 Pullers, te weten de Green Hornet, Mighty Duck en de Spitfire, die zijn vuurdoop zou ondergaan na 1 1/2 jaar sleutelen.

Nu stond er een Rolls Royce met blower, en de Spitfire zou nu moeten gaan bewijzen of het echt kan gaan werken, na jaren martelen met één en twee motoren. De kwalificaties gingen van start met als eerste de Green Hornet , die voelde zich super op de keiharde kleibaan, als tweede Mighty Duck , maar die trok meteen de koppeling tussen de twee motoren aan gort, dus het was tobben met 1 motor, daar was hij niet voor gekomen naar Boerdonk, helaas. Dan Ronald Beerens met de Spitfire met zijn eerste run in 2018, eindelijk. De motor brulde het uit van plezier en knalde weg met de voorwielen in de lucht, wat Ronald waarschijnlijk naar lucht deed happen, want hoe kun je hier van dromen. Maar hij ging als een speer door naar 97.78 meter. Maar toen was de versnellingsbak niet opgewassen tegen de brute kracht van de Rolls. Een super test wat in 2019 iets gaat worden waar de rest rekening mee kan houden. en nu een nieuwe bak gaan zoeken.

De beslissing in de zware klasse bij deze gevallen .

Gefeliceerd winnaars van het NK carpulling 2018!

Bounty Hunter

Madness

en

The Green Hornet

Wedstrijd Schipluiden

Na vele jaren Power en Spektakel gebracht te hebben, was het helaas de laatste wedstrijd in Schipluiden, de organisatie heeft dit mooie tweedaagse evenement 10 jaar georganiseerd. Met name Jan Dankier en natuurlijk al zijn medewerkers vinden het ook jammer, maar binnen een organisatie moeten er ook nieuwe mensen bij komen die de kar mee willen blijven trekken. Als dat niet lukt, dan moet je automatisch stoppen. Wat de toekomst gaat worden in Schipluiden is nog zeer onduidelijk, maar mochten er nieuwe mensen zijn die door willen gaan, dan blijven we als DCPO in beeld.

Onze Pulling wedstrijd was mager bezet, in totaal 8 deelnemers in de diverse klassen, jammer , maar we hebben er toch nog een paar leuke uren van Power en Spektakel van kunnen maken voor het vele publiek wat aanwezig was.

In de Super Standaard hadden we 2 deelnemers; de Bounty Hunter en de Dustmaker. Het was eigenlijk een ongelijke strijd, maar Henk van Schoten trapte de bodem er bijna uit om de Bounty in meters bij te houden, maar moest toch erkennen dat de Bounty een maatje te groot was voor zijn kleine BMW.

In de Special Licht klasse hadden we 3 deelnemers; de Madness, de Old School en de Mad Doghouse. De Mad Doghouse begint beter op orde te komen om zich in de toekomst te mengen bij de andere toppers. De strijd ging in de kwalificaties al ontbranden omdat de sleepwagen al reeds zwaar afgesteld was, dus de finale zou een titanen gevecht worden voor elke centimeter. De Madness ging als een speer van start, en bracht de sleepwagen naar 84.76 meter, een geweldige afstand op deze superbaan. De Old School kon natuurlijk niet achter blijven en gooide alle PK`s in de strijd om de Madness voorbij de streven , maar moest helaas met een kapotte achteras bij 74.85 meter deze dag eindigen, jammer.

Het zware klassement. De Mighty Duck, No Mercy en Green Hornet zouden de punten gaan verdelen. Met overmacht wist de Green Hornet de eerste plaats op te eisen, met tweede de Mighty Duck en als derde de No Mercy.

We hadden een zonovergoten dag en een superbaan, en laten we hopen dat we in de toekomst ook in Schipluiden weer Power en Spektakel mogen  brengen.

Hopelijk is alles op 29 september weer in orde, zodat we in Boerdonk een prachtige afsluiter kunnen maken van het seizoen 2018, en dat deze organisatie ons in de toekomst weer gaat bellen!

Wedstrijd Rijsbergen 

Na jaren geleden voor het laatst een wedstrijd te hebben gereden in Rijsbergen, mochten we in 2018 weer tieren over de wedstrijdbaan in Rijsbergen.

En wat hadden we er zin in!

We trapten de wedstrijd af met de Super Standaard klasse, waar de Mask enorme pech had; de aandrijfas brak. Helaas was deze auto dan ook uitgeschakeld voor de rest van de wedstrijd. In de Lichte Special klasse waren we erg blij om de Madness weer te zien; wat is daar een hoop aan gesleuteld, en gelukkig wierp dat zijn vruchten af; hij liep als een zonnetje en dendert die baan over zoals we ervan gewend zijn. Van onze mini de Mad Doghouse kunnen we helaas niet helemaal hetzelfde zeggen; die komt niet goed weg. In de Zware Special rijdt monteur Wilfred met de Tazmanian Devil omdat Bas helaas met rugklachten thuis zit. Maar Wilfred zet een mooie run neer.  In de tweede run rijdt de Bounty Hunter de sterren van de hemel in de Super Standaard klasse, maar ook de rest komt mooi mee. In de Lichte Special klasse pakte de Chain Reaction II de aandacht van het publiek; sturen met de neus in de lucht heeft niet veel zin, maar dat maakt wel een klapper als je neerkomt.  De Old Skool is toch wel de nieuwe binnenkomer van dit jaar, de mooie paarse wagen loopt ontzettend goed en schiet over die baan alsof het niets is.  Maar het spannendste en belangrijkste gedeelte van de dag is natuurlijk wel de finale.

In de Super Standaard klasse rijdt de Just For Fun een zeer respectabele afstand. Duidelijk te zien is wel hoeveel moeite de auto er mee heeft om vol vaart weg te komen. Één van de twee achterbanden heeft er zin in, de ander blijft nog rustig even staan. De Bounty Hunter heeft er iets minder moeite mee, en rijdt de geblokte vlag van de Just For Fun voorbij, maar ook aan die auto is te zien dat het niet een baan is waar je ontzettend veel grip hebt. De Dustmaker wordt even wat geholpen bij het wegrijden door de wielen van de sleepwagen en zet een mooie afstand neer van ongeveer 75 meter, waardoor hij uiteindelijk derde wordt. De Mask, met de kapotte aandrijfas, wordt automatisch vierde.

In de Lichte Special klasse rijdt de Old Skool een adembenemende run en zet daarmee een Full Pull neer. Daarmee maakt hij het de bijna onverslaanbare Madness erg warm voor de voeten. Maar eerst is het de beurt van de Chain Reaction II, die wat rustiger weggaat na zijn spectaculaire vorige run en uiteindelijk als derde zal eindigen. Dan de beurt aan de Madness. Het gas ging er op, de run was erg mooi, maar met 97,55 meter was het geen full pull. Daardoor ging de eerste plek deze keer naar de Old Skool en de tweede naar de Madness. De Mad Doghouse wordt vierde.

In de Zware Special Klasse was het als eerst de beurt aan Martin met de Mighty Duck. In een kaarsrechte lijn reed de auto van A naar B, waar hij uiteindelijk stopte bij ruim 77 meter. De Green Hornet ging heel mooi weg, maar met zo’n raam is het wel een beetje lastig te zien waar je rijdt, zeker als door alle hobbels in de baan je kap zo’n beetje open vliegt. De Green Hornet moet stoppen om niet over de zijlijn te rijden. Ten slotte de Taz, die al rijdend het gas even los laat, ook Wilfred heeft last van die hobbels in de baan, maar ja hoor dan is hij er,  gewonnen! De eerste plaats is voor de Taz, de tweede voor de Green Hornet, de derde voor de Mighty Duck en als vierde is geëindigd de No Mercy, die geen finalerun meer heeft gereden.

Wij hebben weer een fantastische dag gehad, hopelijk mogen we volgend jaar ook weer terugkomen in Rijsbergen!

Wedstrijd Soest
Na jaren geleden een demo gereden te hebben in Soest, was het eindelijk gelukt om op dit mooie evenement Power en Spektakel te mogen brengen.
Heel Nederland zuchtte onder de zomerse omstandigheden, maar in Soest hadden we er gelukkig nog een heerlijk windje bij, wat voor enige verkoeling zorgde.
De baan was prima, maar in de beginfase hadden we de baan nog niet goed onder controle. Dit mondde uit in een grote stofwolk waarin de sleepwagen en puller verborgen waren.
Maar de onderhoudsjongens van de baan handen de zaak snel onder controle met fijne sproeiers, zodat voor het vele publiek de zaak aangenamer was, aangezien de stofwolken door de wind precies in hun gezicht werden geblazen. Goed voor de bieromzet, maar niet voor de veiligheid bij het pullen.
We zouden starten met een Jeep klasse, maar die kwam niet opdagen. Jammer!

Bij de Super Standaard klasse hadden we 4 deelnemers: Just For Fun, The Mask, Bounty Hunter en de Dustmaker. De kwalificatieruns gingen voor bijna allen prima, alleen de The Mask had er nog weinig zin in. Na een complete  motor revisie waar natuurlijk de nodige uren arbeid in zit, moeten de jongens toch weer opnieuw aan de gang om de nodige PK’s te vinden, succes.
De rest van de pullers zorgde voor een geweldige finalestrijd  die in het voordeel werd beslist van de Bounty Hunter, maar de Just For Fun komt toch langzaam dichterbij, wat voor de toekomst alleen maar leuker kan worden.

Daarna de Special Licht klasse, met Madness, Old School, Mad Doghouse en de Chain Reaction. Dit moest het gevecht van de dag worden tussen de Madness en de Old School, maar in de 2de kwalificatie van de Madness ging het mis; de versnellingsbak ging in puin, super jammer, hopelijk hebben ze de zaak voor Rijsbergen weer in orde. Dus de Old School was hier niet te verslaan door Chain Reaction en de Mad Doghouse moet toch nog even gaan sleutelen om de zaak op orde te krijgen, succes.

Tenslotte de Special Zwaar klasse, met de Mighty Duck, Green Hornet en No Mercy, helaas geen Tazmanian Devil. Aan de Spitfire wordt nog druk gesleuteld,  maar de rijder wil dit  jaar toch nog een paar wedstrijden rijden, dat zou mooi zijn! In het gevecht voor de meters en centimeters in de finale won de Green Hornet, met 2.5 meter verschil werd Mighty Duck 2de en de No Mercy 3e.
Een prachtig gevecht in deze klasse.

We hebben een geweldige pulling avond gehad, en hebben het publiek weer kunnen laten genieten van Power en Spektakel van DCPO.
Op naar Rijsbergen zondag 8 juli, waar onze pullers weer compleet aanwezig zullen zijn!

Wedstrijd Made

Na een  afgelasting in Herwijnen en moeilijke wedstrijd in Berkel Enschot, waren we weer op een zon overgoten Made voor onze avond wedstrijd. Er werd gereden op drie banen , trucks ,tractoren en DCPO. Het is een geweldige avond geworden met het vele publiek , en op alle banen werden de PK `s flink aangesproken, zo ook bij DCPO natuurlijk. Een super kleibaan die voor de meeste rijders geen problemen meer opleverde i.v.m. banden keuze en een goede gewichtsverdeling om zoveel mogelijk rendement, dus meters, te maken.

De Super standaard klasse met 4 deelnemers , Dustmaker , The Mask, Just For Fun en de Bounty Hunter. De kwalificaties gingen als een speer, alleen de The Mask had na een complete revisie de zaak toch nog niet helemaal op orde wat uitmondde in een kapotte turbo.  Jammer, weer sleutelen! De Dustmaker kon ook niet naar de finale, band kapot gereden, jammer. Het gevecht in de finale ging tussen de Just For Fun en de Bounty hunter.  Met  overmacht werd gewonnen door de Bounty Hunter, dus Just For Fun nog even wat PK `s verzamelen voor de volgende strijd die zeker zal los barsten in de toekomst.

Special licht
Met Chain Reaction, Madness, Old school en de Mad Doghouse die gelukkig overgenomen is door Bas en Aart zodat deze klasse weer mooier is geworden. Er zal nog wel het een en ander moeten gebeuren om deze puller weer in top van de competitie  mee te laten draaien, maar zij gaan er voor.
In de kwalificaties was al te zien dat het harde strijd zo worden in de finale. Maar met 3 meter verschil wist de Madness de eerste plaats te pakken en werd de Old school tweede, maar dit belooft nog wat in volgende wedstrijden. Chain Reaction werd derde en de Mad Doghouse vierde.

Special zwaar
Met de volgende pullers : Mighty Duck,  Green Hornet, Tazmanian Devil en de No Mercy. Een kwartet dat er altijd voor gaat om spektakel te geven. De sleepwagen was in de kwalificaties reeds flink aangepast om de heren goed te laten wennen, zodat alle pk`s aangesproken moeten worden in de finale strijd. We hebben daarom een weergaloze finale gezien waar de motoren het uit krijsten van plezier om hun werk te doen voor de baas.  Met de No Mercy als winnaar met ruim 82 meter, maar helaas wel de motor kapot,  tweede werd de Taz met ruim 66 meter, 3 Mighty Duck; bijna 58 meter, en als vierde Green Hornet met 51 meter, jammer dat het gas los ging anders had er zeker meer in gezeten.

Zoals het er nu uitziet zal er in de diverse klassen nog een geweldige strijd ontbranden, wie zich aan het eind van het pulling jaar “NK 2018” mag noemen. We mogen weer terugkijken op  een super mooie wedstrijd in Made en hopelijk tot 2019!
Sleutel ze, om in Soest ook weer een prachtige wedstrijd te maken met Power en Spektakel voor de nieuwe klant van DCPO.

Wedstrijd Berkel – Enschot

Wat een helden, die organisatie in Berkel – Enschot! Daar de wedstrijd in Herwijnen letterlijk in het water viel (door de regen was de baan te nat om een wedstrijd neer te kunnen zetten), zagen we de bui al hangen. De eerste wedstrijd zou niet door gaan. Erg jammer voor zowel ons als het publiek in Herwijnen. Maar toen kregen de rijders het goede nieuws van onze DCPO organisatie; in Berkel – Enschot waren wij welkom om over de baan te razen met onze auto’s!

De avondwedstrijd werd extra sfeervol doordat de meeste auto’s voorzien zijn van LED verlichtingsnoeren in de kleur van de auto en de lichtjes in de wielen van de Green Hornet die gaan knipperen zodra de auto vaart maakt waren een erg leuk detail.

Wel was de baan een flinke uitdaging om dit seizoen mee te beginnen. Door de hele wedstrijd was te zien dat de auto’s moeite hadden grip te krijgen en met vaart weg te komen. Dit begon al bij de eerste ronde.

De proeftrek was voor de Just For Fun, die zich ingroef. De rest van de wedstrijd zou ons overigens leren dat deze auto niet de juiste banden heeft voor deze baan en zich elke ronde in graaft. Na de Just For Fun ging de Mask het proberen. Deze auto heeft duidelijk wat werk gehad de afgelopen winterstop. De auto ging heel aardig weg, maar na deze ronde komt de Mask niet meer terug. De zuiger zit vast waardoor de auto uit de race ligt. Daarna is het de beurt van de Bounty Hunter. Het gaat niet zo vanzelf als we gewend zijn van deze auto, maar hij komt er wel en behaalt een full pull. Vervolgens zijn de Lichte Specials aan de beurt, met eerst de Old Skool. Deze auto gaat super strak weg! Helaas houdt hij er mee op bij de 68 m. Daarna de beurt aan de Chain Reaction II. Deze auto loopt hartstikke mooi maar glibbert een beetje opzij, waardoor de rijder wat gas terug neemt. Daarna gaat de auto rustig verder. Ten slotte de Madness. De auto is gelukkig weer gemaakt, dus de rijder begint rustig, want je wilt niet meteen alles weer kapot hebben. Helaas geen full pull, maar wel een mooie run. Ten slotte de Zware Special Klasse. Als eerst start de Al Capone. Deze komt maar heel zachtjes van zijn plek en komt helaas niet ver. Daarna de Mighty Duck. Ook deze gaat rustig weg en komt helaas niet verder dan halverwege de baan. Daarna de Green Hornet. Wat een auto. Helaas niet zijn beste pull. Vervolgens de Taz. Zelfs de ervaren Taz weet niet verder te komen dan 49 m. Hij ging mooi weg, maar omdat hij langzamer weg moet dan normaal komt hij niet ver. Ten slotte de No Mercy, die niet goed weg komt. De banden spinnen wel, maar de auto komt niet vooruit.

Daarna is het tijd voor de tweede ronde, waarbij we weer beginnen met de Superstandaard Klasse. Het is aan de Just For Fun om deze ronde weer te beginnen. De auto graaft zich weer in en houdt het daarna voor gezien, want dit gaat niet werken. Daarna de Bounty Hunter, want de Mask komt niet terug. De Bounty Hunter zoekt naar grip, gaat tergend langzaam weg maar komt er weer mooi bij en haalt bijna 85 m. Daarna de Lichte Special, waarbij de Old Skool helaas ook niet meer terug komt. De Chain Reaction rijdt een ontzettend mooie run, de auto loopt beter dan hij ooit eerder heeft gedaan en hij haalt een full pull. Daarna is de beurt aan de Madness die nu wat meer durft te laten zien en ook een full pull behaalt. Daarna is het weer tijd voor de Zware Special Klasse, waarbij de Al Capone begint. Helaas; het werkt gewoon niet, de auto wil niet goed van zijn plek. Daarna de Mighty Duck die een mooie afstand aflegt in een mooie rechte lijn, helaas geen full pull. Green Hornet gooit nu het gas erop en rijdt een ontzettend mooie run naar de full pull. Ook de Taz zet een mooie run nee, maar weet die full pull niet te halen. Ten slotte de No Mercy. 110 procent beter dan de vorige run! Helaas alleen niet genoeg voor een full pull.

Tenslotte finale tijd. In de Super Special klasse is de Bounty Hunter de enige die over is, dus die hoeft niet meer te rijden en heeft automatisch al gewonnen. In de Lichte Special klasse gaat het tussen de Chain Reaction en de Madness, die beide een mooie run neerzetten, maar waarin de Madness een grotere afstand aflegt en daarmee dus de winnaar is van die klasse. Ook in de Zware Special Klasse is de strijd al bepaald; de Green Hornet wist als enige een Full Pull neer te zetten in de kwalificaties en heeft daarmee automatisch gewonnen. De rijders mochten nog een run rijden, maar in verband met de zachte baan en de kou hielden zij het hierbij. Daarnaast zaten we exact mooi aan de tijd dat het tentfeest ging beginnen, waardoor het publiek niets hoefde te missen!

Al met al een uitdagende, maar gezellige eerste wedstrijd! Op naar de volgende wedstrijd, die niet in Nederland zal plaatsvinden maar in Duitsland…!

Seizoen 2017

Wedstrijd Schipluiden

In Schipluiden mochten wij onze laatste wedstrijd van het seizoen rijden. Na afgelasting van de wedstrijd in Gulpen in juli vanwege het slechte weer, hadden we er weer erg veel zin in om op de baan te verschijnen. De eerste proeftrek was voor de Mask. Al gauw was duidelijk dat het een lastig baantje zou zijn. De Mask had in de proeftrek moeite om van zijn plek te komen. De Just For Fun wist moeizaam een full pull te behalen. Bij de Dustmaker ging het niet helemaal lekker, bokkend kwam de auto toch een stukje van zijn plek, maar dat was niet voldoende. De Bounty Hunter besloot voorzichtig te proberen weg te komen, dat werkte helaas niet. Bi j poging twee daarentegen ging het prima en behaalde hij alsnog een full pull. De Mask in zijn echte trekpoging ging uiteindelijk ook heel netjes. In de Lichte Special Klasse mocht de Chain Reaction II beginnen. Die zette een mooie run neer tot aan de full pull. De Madness ging niet zo lekker, na teruggevallen te zijn in toeren stopt hij iets voor de helft van de baan. De Old Skool was de nieuwkomer deze wedstrijd. De laatste wedstrijd van het seizoen werd deze auto uitgeprobeerd voor het volgende seizoen. Met zijn opvallende paarse kleur is de auto een leuke verschijning. De auto ging netjes weg maar kwam niet genoeg op toeren.  Na onze nieuwkomer was het de beurt aan de Zware Specials. De Spitfire gaat bokkend weg, maar zijn bestuurder houdt gewoon het gas erop! Hoppa, naar die full pull. De No Mercy loopt nog altijd wat hortend en stotend, en kwam zo wel bij de 100 meter aan. De Taz bleek geheel geen moeite te hebben met de baan en reed op de 100 meter af alsof het niets is. De Mighty Duck deed hem even na en reed in een mooie rechte lijn zo naar die full pull toe. De Al Capone ging heel langzaam weg. Helaas een te hoge versnelling gepakt. Bij poging twee was het helaas finito. Wanneer hij daar had doorgezet was hij komen te zitten met een kapotte koppeling, en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Als laatste de Green Hornet, die geheel niet kan sturen doordat de auto zo met zijn neus omhoog komt, maar die een mooie full pull reed.

Nadat lokale 4x4s , trekkers en traptrekkers hun pulls hadden gemaakt, was het tijd voor de tweede run. De Mask ging mooi weg maar wist geen 100 meter te halen, wat niet erg is omdat hij dat in de eerste run wel had gedaan. De Just For Fun komt niet weg, waardoor hij een tweede trekpoging doet waarin hij harder wegtrekt. Ook deze auto haalt geen full pull, maar heeft dit ook in de eerste run al weten te doen. De Twister had totaal geen grip en ploetert zich moeizaam voort. Ook voor de Twister geen full pull, maar ook deze auto wist zich eerder al te kwalificeren. Bij de Dustmaker werd wat gespeeld met het gas om die kleine bandjes bezig te houden. De Dustmaker wist een full pull te behalen, maar reed buiten mededingen mee. De Bounty Hunter reed een mooie run en wist als enige in deze klasse zich twee keer naar de full pull te rijden. In de Special Licht klasse bleek de Chain Reaction II niet lekker stationair te willen lopen. Maar dat maakte op de baan niet uit, want daar ging hij hartstikke lekker. Alleen kwam die zijlijn wel erg dichtbij, dus stopte hij om niet buiten de baan te geraken. Geen full pull, maar door de vorige kwalificatie maakt dat niet uit. De Madness komt niet op toeren en weet zich daardoor niet te kwalificeren voor de finale. Dat zijn we niet gewend van deze nieuwkomer dit seizoen, die dit hele seizoen liep als een tierelier! Deze klasse werd afgesloten door de Old Skool, die een hele mooie full pull maakte. Vol verve was dit de doop van deze auto!
In de Zware Special klasse kwam de Spitfire niet weg bij zijn eerste trekpoging. Bij de tweede ging het een stuk beter, maar waren de toeren nog altijd te laag. Gelukkig had hij zich bij de eerste run al gekwalificeerd voor de finale.
De No Mercy kreeg een dot gas, waardoor de auto wat stuiterde. Was de bestuurder geschrokken? Het leek erop dat het gas werd losgelaten bij de 55 m. De Mighty Duck koos de verkeerde versnelling en kwam daardoor niet ver genoeg. Maar de finalekwalificatie was er toch al. De Al Capone kreeg geen turbodruk en kwam niet ver, dus helaas geen finale.  De Taz en Green Hornet hadden in hun eerste run al mooie full pulls gehaald en besloten door de tijdsdruk om geen tweede run te doen, maar meteen door te gaan naar de finale.

Ten slotte, waar het allemaal om draait: de finale. In de Superstandaardklasse werd de Dustmaker 5e. Hij reed een mooie run maar deed buiten mededingen mee. De vierde plek was voor de Twister, die spinnend als een gek zijn run maakte. De derde plaats ging naar de Mask, die een mooie run maakte. De tweede plek naar de Just For Fun die erg rustig reed voor zijn doen maar een nette run neerzette. En de onbetwiste eerste was de Bounty Hunter, die af ging als een raket.  Helaas had zijn rijder niet zoveel geluk in de Lichte Special Klasse. De Madess kon helaas geen finale rijden en werd daardoor derde. De tweede plek was voor onze nieuwkomer Old Skool, die ontzettend veel potentie heeft maar helaas de pech had dat de aandrijfas kapot ging. De eerste plek was voor de Chain Reaction II, die goed het gas erop hield. Afsluitend waren de Zware Specials. De Spitfire beet de spits af en kwam al hobbelend ongeveer halverwege, wat hem een vierde plek opleverde. De derde plek ging naar de Mighty Duck, die eerder zo´n  mooie rechte run maakte, maar nu moest stoppen iets over de helft om niet over de zijlijn te gaan. De tweede plek was voor de Green Hornet, die lekker bezig was maar bij 79 meter een knal gaf. Toen was het helaas over… En de onbetwiste eerste in deze klasse, met ruim 96 meter, is de Tazmanian Devil, die er altijd weer een sensatie van maakt.
Al met al een zeer geslaagde wedstrijd!! Op naar volgend jaar.

Wedstrijd Made

Op vrijdagavond 16 juni was het weer zo ver: Made’s Powerweekend. Een evenement waar wij allen elk jaar weer naar uitkijken. Op vrijdagavond trappen wij het weekend vol geweld op de baan af. Een ‘nieuwe’ deelnemer bij ons bleek een oude bekende te zijn; de Dirty Driver, omgedoopt tot The Alien, mochten wij deze wedstrijd ontvangen om zijn kunsten op de baan te laten zien in de standaard klasse.  Ook aan de start in de de lichte Special klasse verscheen een auto terug van weggeweest: de Chain Reaction II mocht deze wedstrijd de strijd aangaan met de Madness. Dat maakt het voor de bestuurder van de Madness toch een stuk leuker, want helaas waren zijn andere tegenstanders niet klaar voor de strijd op deze wedstrijd.

Helaas voor de Alien was zijn eerste run van dit seizoen niet de allerbeste, omdat hij op 6 cilinders liep in plaats van 8. Hoewel de meeste auto’s een mooie eerste run wisten te rijden, waren er wel nog een paar auto’s die opvielen. De No Mercy had dan wel een full pull, maar kwam daar al bokkend, hortend en stotend. Het is duidelijk dat daar iets niet loopt zoals het zou moeten. De Mighty Duck was ook op weg naar die full pull, maar hield bij de 70 meter ineens op. Maarja… zonder benzine kom je natuurlijk ook nergens. Door het gebrek aan benzine stond de carburateur in de fik. Gelukkig werd  het probleem opgelost voor de tweede run. In deze tweede run wist de Alien een knagend gevoel bij iedereen los te maken door een paar centimeter voor de 100 meter ermee op te houden. So close! De Just For Fun kreeg even een nieuwe rijder: Daniëlle heeft jaren lang veel voor de vereniging gedaan, maar nog nooit had zij meegemaakt hoe het nu is om in zo’n auto te rijden. Dat werd haar wel gegund, dus mocht zij de tweede run in de Just For Fun rijden. Na even oefenen verscheen ze aan de start en maakte die full pull. Helaas deed de Dustmaker dat niet, die kwam niet lekker weg en wist zich niet te plaatsen voor de finale. Nog een auto die zich helaas niet wist te plaatsen voor de finale was de Spitfire. Hoewel deze de tweede run heel netjes weg ging, hield het na 75 meter gewoon op, wat niet genoeg was om zich te plaatsen.

De finalerun. Waar het allemaal om draait. De Mask verscheen niet in de finale omdat zijn koppeling eruit geblazen was. Dat is balen… Toch eindigde de Mask op de vierde plek, want hij heeft het wel tot de finale geschopt! De Bounty Hunter pakt de linkerkant van de baan, en zet het gas erop. Die pakt meteen een Full Pull in de finale! De Just For Fun ging niet met zo’n tempo af als de Bounty Hunter, maar wist met 11 centimer verschil van de nummer 3 op de tweede plek te eindigen. Deze nummer 3 was de Twister, die eerst even rustig probeerde grip te krijgen om daarna het gas erop te gooien. De Dustmaker rijdt buiten mededingen mee in de finale en doet dat hartstikke mooi. Ook de Dustmaker pakt het linker pad en heeft verrassend veel grip. Helaas mist het tempo. De Dustmaker eindigde vijfde. De Alien zette een hele nette finalerun neer, daar zit potentie in. In deze finale eindigde hij zesde.

In de Lichte Special klasse zette de Madness een mooie afstand neer. De Chain Reaction liep beter dan de runs ervoor, maar miste de power om de Madness van die eerste plek te stoten.

In de Zware Special klasse ging de Spitfire mooi weg, maar halverwege de baan was het klaar. De Spitfire eindigde vijfde. Vierde werd de Green Hornet, die vol geweld weg ging, maar recht op de zijlijn afging. Daarom moest hij abrupt stoppen en werd hij gediskwalificeerd voor de finale. Op de derde plek de No Mercy, die hortend en stotend iets verder kwam dan de Spitfire. De tweede plek was voor de Mighty Duck, die heel mooi bijna tot het einde van de baan reed. Die had schijnbaar ergens nog wat benzine gevonden. De welverdiende eerste plaats was voor de Tazmanian Devil, die ook afstevende op het einde van de baan.

Na een spannende wedstrijd was het tijd voor de prijsuitreiking en daarna om alle auto’s weer in te laden. Echter lieten sommige teams dat even achterwege en begonnen aan het feestje van de avond; verschillende teams bleven slapen bij het evenement. Bier, BBQ’s, internationale trucks en traktoren die aankomen, er viel ook die avond en nacht een hoop te beleven. Het moge duidelijk zijn; dit weekend is goed ingeluid!

Wedstrijd Berkel-Enschot

Op zaterdagavond 22 april waren we welkom bij Trekkertrek Berkel-Enschot. Altijd een leuke wedstrijd om te rijden, omdat de DCPO in de avond de enige op de baan zijn; je weet dus zeker dat het publiek echt komt voor jou. Helaas was er dit jaar niet erg veel publiek, wat ermee te maken kan hebben dat we stonden te klappertanden van de kou. Desalniettemin hebben we een erg leuke wedstrijd neergezet. Een avondwedstrijd leent zich ervoor om je auto te laten opvallen in het donker met LED verlichting, dus meerdere teams straalden op de baan. De eerste run was met name even een testritje; meerdere teams kwamen erachter dat de baan erg droog was. Zo kwam de Dustmaker moeilijk weg en groef de Bounty Hunter zich in; dat betekent bandjes wisselen voor de volgende run. In de Lichte Special klasse had de Madness wat opstartmoeilijkheden, waardoor de Black Jack eerst moest. Na de succesvolle run van de Black Jack wist de Madness zich ook te kwalificeren voor de finale. Bij de Zware Special bleek dat de Al Capone een scherm was vergeten, dus die ging als laatste; het scherm moest namelijk eerst nog worden opgehaald. Helaas bleek er ook een olielek te zijn. De Al Capone ging wel lekker weg, en laat potentie zien. De No Mercy had ook wat problematiek; hier bleek het probleem wat losgelopen bouten te zijn, dus de mannen hadden wel weer even wat sleutelwerk. De Green Hornet liep fantastisch en zette een indrukwekkende run neer, ook de altijd indrukwekkende Tazmanian Devil zette een mooie run neer. Mighty Duck liep niet mooi, maar wist zich wel te kwalificeren voor de finale. De Spitfire helaas niet. In de tweede run ging er bij de zware specials echter wel het één en het ander mis, waardoor een aantal deelnemers uitvielen voor de finale. De Spitfire wilde duidelijk naar huis, want ging dwars de baan over zonder te sturen. Het bleek dat er een schakeltje miste van de stuurketting. Klein euvel, maarja zonder sturen kun je niet… Ook de altijd sterke Tazmanian Devil moest zich helaas gewonnen geven toen de cilinderkop scheurde. Terug naar de Standaard klasse, voor de finalerun. De Mask besloot de sleepwagen een optater te geven en ging er vervolgens vandoor, met een erg mooie run. De Just For Fun werd even ingehouden omdat er geen grip was, maar zette voor die auto een mooie run neer. Ook de Dustmaker maakte een mooie run, de bestuurder hield het gas er goed op. De Twister groef zichzelf in bij poging 1, maar bij poging 2 ging het hartstikke mooi. De Bounty Hunter besloot rustig weg te gaan en gooide het gas daarna vol open, waardoor hij zich deze wedstrijd nummer 1 mocht noemen. Bij de Lichte Specials besloot de Black Jack de geest te geven; waarschijnlijk een kapotte drijfstang van de 1e cilinder. De Madness ging hem voorbij en behaalde in die klasse de eerste plaats. In de Zware Special bleven er nog een aantal deelnemers over die de strijd aangingen. De Mighty Duck ging heel rustig weg, maar kwam er toen ook niet goed meer bij, want hij loopt nog steeds niet helemaal lekker. Ook de No mercy klonk niet helemaal goed en liep niet zo mooi als we er normaal van verwachten. De Green Hornet stopte halverwege; omdat hij toch al had gewonnen! Al met al een spectaculaire avondwedstrijd waar we weer veel plezier hebben gehad om de power op de baan te krijgen. Nu op naar Made!

Wedstrijd Herwijnen

Op zaterdag 8 april gingen wij allen opgetogen richting Herwijnen voor de eerste wedstrijd van het jaar bij de Boeruh Rock. Voordat we gingen starten brak het zonnetje door, met heerlijk weer en een super baan hadden we er allemaal zin in. Helaas traden er bij sommige auto’s al problemen op voordat zij voor de sleepwagen konden verschijnen; bij de Al Capone was er een bout afgebroken en nieuwkomer Madess bleek problemen te hebben met de startmotor. Dus de mannen hadden gelijk wat te doen; sleutelen met die hap!

Ondertussen begonnen we met de Superstandaard klasse. De Dustmaker, terug van weggeweest, mocht als eerste voor de sleepwagen verschijnen. Spinnende bandjes als een malle, maar het tempo zat er niet in, waardoor de Dustmaker zich niet wist te plaatsen voor de finale. De Twister reed deze eerste run voorzichtig weg en behaalde netjes de 100 meter, maar eindigde met een kapotte koppeling. De rijder van de Bounty Hunter hanteerde een andere tactiek en ging vol gas weg, gas d’r op en gaan! De full pull behaalde hij makkelijk. Vervolgens was de Mask aan de beurt. De harde baan is een prima baantje voor deze diesel, die prima grip had en ook ging voor de full pull. Ten stotte verscheen de Just For Fun op de baan, die met de straatbandjes en weinig gewicht niet zoveel grip had. Toch reed de Just For Fun netjes naar de 100 meter om zich zo te plaatsen voor de finale.

Vervolgens was de Lichte Special klasse aan de beurt. Slechts twee deelnemers op deze dag, maar beide auto’s die zorgen voor sensatie. De Black Jack deed wat we ervan gewend zijn en plaatste zich voor de finale. De Madness, die problemen had met de startmotor, moest even ‘aangetrokken’ worden door een trekker, maar kon daarna zijn eerste run maken. Het gas werd een paar keer teruggenomen, misschien omdat de rijder nog even moest wennen aan het rijden met een special, wat toch heel anders is dan de superstandaard waaraan hij gewend is! Helaas heeft deze auto zich niet weten te plaatsen voor de finale, maar toch was het een heel fijne eerste run.

Ten slotte was het aan de Zware Specials over de baan te heersen. De Tazmanian Devil mocht de spits afbijten voor deze klasse. Wat kunnen we nou nog zeggen over deze auto? Voor je het weet is ‘ie bij de 100 meter, en hoe. De Green Hornet was de tweede in deze klasse, ook terug van weggeweest. Bij zijn laatste wedstrijd liet de auto de rijder al snel in de steek, maar dat was nu wel anders! Waar de Tazmanian Devil de laatste jaren de onbetwiste nummer 1 was, krijgt deze nu flink wat concurrentie van de Green Hornet… De 100 meter was al snel behaald. Nog zo ééntje de terug is van weggeweest; de Mighty Duck. Appeltje eitje voor de Mighty Duck, rustig weg en dan gas d’r op, naar de 100 meter. Vervolgens was de Spitfire aan de beurt. Na een paar metertjes besloten dat het niet lekker ging en opnieuw aanhaken, helaas ook bij de volgende poging geen 100 meter. Daarna was de Al Capone aan de beurt, de hulptroepen hebben een nieuwe bout gebracht. Wat meteen opvalt aan deze auto is hoe rustig hij loopt. Het wegrijden van deze auto was glorieus; nog niet eerder liep de auto zo mooi. Helaas klonk na een tijdje een rakketak-geluid en toen was het over. De koppakking eruit geblazen. Zo jammer! Ten slotte de No Mercy. De No Mercy probeert het dit jaar met een nieuwe motor. En de gekozen strategie was: gaan met die banaan. En dat ging goed.

In de finale bij de superstandaard eindigde de Bounty Hunter op de eerste plaats, die deed wat we ervan gewend zijn. Op de tweede plaats de Mask, die niet de snelheid heeft van de Bounty Hunter maar die wel goed grip had. Op de derde plek de Just For Fun; ook met iets meer gewicht nog te weinig grip voor een hogere plek. Op de vierde plek de Twister, die met een kapotte koppeling niet meer voor de sleepwagen kon verschijnen. Op de vijfde plek de Dustmaker, die deze tweede run mooier weg kwam dan in de eerste run.

Bij de finale van de Special Licht een eerste plek voor de Black Jack, die een mooie run reed. De Madness wilde niet meer starten, ook niet met behulp van een trekker, dus heeft geen finalerun kunnen rijden. Met twee deelnemers werd hij wel automatisch tweede.

De finale van de Zware Special beloofde een spannende te worden. De Taz wist een eerste plek te behalen, maar ging wel gevaarlijk dicht langs de zijlijn. Gelukkig nog net binnen de baan. Bij de No Mercy werd hier en daar wat ingehouden, waardoor die op de tweede plek eindigde. De Mighty Duck liep niet helemaal lekker, maar wist een derde plaats te behalen. De vierde plaats was voor de auto die qua meters eerste had kunnen worden; de Green Hornet. Helaas ging deze wél over die zijlijn heen, waardoor een diskwalificatie volgde. De vijfde plaats voor de Spitfire, die zich niet had geplaatst voor de finale en dus de finale buiten mededingen meereed. De zesde plaats was voor de Al Capone, die niet buiten mededingen kón meerijden in de finale, omdat hij niet meer gemaakt kon worden voor de finale.

Al met al hebben we een spannende en leuke wedstrijd gehad, met nieuwe auto’s en oude bekenden, hier en daar wat kapotte onderdelen, een wcpotten race om naar te kijken na de wedstrijd en een hele leuke sfeer onderling. Op naar Berkel – Enschot!

Seizoen 2016

Wedstrijd Best

Best was voor ons een nieuwe wedstrijd, dus wat hadden we een zin om onze auto’s daar op de baan te zetten! Bij de eerste pulls van de wedstrijd bleek echter dat deze dag geen makkie ging worden. Hoewel de baan er in eerste instantie best wel hard uit zag, was deze erg zacht en meerdere auto’s groeven zich in of hadden geen grip waardoor ze op hun plek bleven. In de pauze tussen de eerste en tweede trek konden alle deelnemers hun auto’s (gewicht en banden) aanpassen aan wat zij zojuist hadden ervaren, in de hoop dat de tweede trek beter zou gaan. In de finale werd gereden met een floating finish, omdat het in meerdere klassen erom spande wie er met de titel Nationaal Kampioen Carpulling vandoor zou gaan. Mochten twee auto’s gelijk eindigen, dan wordt er gekeken wie er in alle wedstrijden bij elkaar de verste meters heeft gereden in de finale. In de Standaard Klasse streden de Bounty Hunter en de Just For Fun om de titel. De chauffeur van de Bounty Hunter heeft heel technisch een laptop aangesloten die de maximale prestatie uit zijn auto haalt, maar dat blijkt niet altijd even handig te zijn. Bijna op het eind besloot de laptop namelijk dat er niet meer genoeg grip was en stopte de auto er mee. Daarna ging de auto nog even een klein stukje verder. Dat zette een deur open voor de Just For Fun, maar deze wist helaas niet verder te komen. De twee benzineauto´s moesten het afleggen tegen de diesel The Mask, die een formidabel aantal meters neerzette.

In de Special Licht klasse zou de strijd zijn tussen de Black Jack en de Daffy Duck. Maar de Mad Doghouse verbaasde menigeen met zijn eerste pull en ging als een speer af, dus die zou wel eens ver kunnen komen deze wedstrijd. Helaas kwam hij in de finale toch een paar metertjes te kort en eindigde derde.  Vierde werd de Chain Reaction II, die in de kwalificatieruns zich niet wist te kwalificeren. Jammer, want in de finalerun kwam hij verder dan de nummer twee, de Black Jack, maar helaas buiten mededingen. De Black Jack werd tweede in deze wedstrijd en daarmee ook in de gehele competitie en zag de eerste plek gaan naar zijn grote concurrent de Daffy Duck.

In de Zware Special klasse stelde de Al Capone teleur, vol verwachting keken we ernaar maar helaas, ´poef´ en het was over. De finale kon de Al Capone helaas dus ook niet meerijden. Ook de Spitfire reed geen finale, omdat deze geen full pulls had behaald in de kwalificaties. De No Mercy pakte de tweede plek, maar deze wedstrijd was spannender dan ooit voor de Zware Special klasse. De Tazmanian Devil leek er de eerste runs namelijk ook moeite mee te hebben, zou het dan zo zijn dan deze wedstrijd eens een ander die eerste prijs pakt??? Maar nee, want in de finalerun had de Taz zich weer helemaal herpakt en reed de auto zo de full pull in de finale.

Dat was het dan al weer, de laatste wedstrijd van het seizoen! Het eerstvolgende op de to-do-list: de pullerparty.

Dit jaar mét reünie, dus zie de homepage voor meer informatie. Op naar het volgende pullingseizoen!

Wedstrijd Schipluiden

Op 3 september mochten wij weer een wedstrijd rijden in Schipluiden. Het was meteen al duidelijk dat deze harde baan weer even een hele kluif was; in de standaard klasse hadden meerdere auto’s moeite om meteen goed weg te komen. De mannen van de Mask hadden duidelijk aan hun auto gesleuteld en hadden de oude turbo vervangen door een nieuwe. Helaas was die aanpassing niet in hun voordeel uitgevallen. Beide kwalificatieruns kwam de auto niet ver van zijn plek waardoor de Mask zich niet heeft kunnen plaatsen voor de finale. Buiten mededingen deed deze auto nog wel een run na de kwalificaties, nadat er in de pauze nog even gesleuteld was. Toen liet de auto zich van een heel andere kant zien en kwam deze erg in de buurt van de meters van de nummers 1 en 2 van deze wedstrijd. Ondanks het feit dat de Mask zich niet heeft weten te plaatsen voor de finalerun, heeft deze toch een mooie derde plaats behaald. Nog een auto met wat problemen was de Dirty Driver. Hoewel er toch wel weer wat sleutelwerk in heeft gezeten, deed de auto niet wat er van hem werd verwacht en helaas moest de chauffeur het na de eerste pull voor gezien houden. Daardoor werd de Dirty Driver vierde. We hopen dat het hem de laaste wedstrijd in Best een stuk beter zal vergaan, want zeg nou zelf, op een wedstrijd kom je om te rijden! Over de Just For Fun en de Bounty Hunter is niet vedel meer uit te wijden; de auto’s deden het beiden prima zoals we dat van ze gewend zijn en de Bounty Hunter beek de sterkte te zijn en behaalde de eerste plaats. Deze twee geduchte concurrenten zullen bij de wedstrijd in Best strijden om de titel in de standaard klasse.

In de lichte special klasse is er net wat meer geweld op de baan, dus bij deze auto’s wist iedereen een mooie pull te maken. Onze nieuwkomer dit jaar de Mad Doghouse moet nog even een tandje gaan bijzetten, want helaas wist hij deze wedstrijd geen full pull te behalen in de kwalificatieruns en hij werd daardoor vierde. Het vermogen is er misschien wel, maar het moet nog wel even op de baan gebracht worden. Derde werd de Chain Reaction II, die qua vermogen niet op hetzelfde niveau zit als de andere deelnemers, maar zo nu een dan een run op de baan zet waar je u tegen zegt. De grote strijd in deze klasse is tussen de Daffy Duck en de Black Jack. De Daffy Duck had deze wedstrijd in de finalerun iets meer snelheid en wist ook de meeste meters af te leggen. Momenteel staat de Daffy Duck bovenaan in het klassement, maar op de hielen gevolgd door de Black Jack. Deze twee zullen in Best de strijd gaan uitmaken voor de titel in de lichte special klasse.
In de zware special hebben we gezien dat de Spitfire gewoon niet lekker loopt. De auto ziet er echt geweldig uit en het feit dat er een Rolls Royce motor in zit is natuurlijk heel stoer, maar op één of andere manier wil dat ding maar niet vooruit. Zonde… De Spitfire wist zich helaas niet te kwalificeren voor de finale, maar door afwezigheid van meer deelnemers wordt hij wel automatisch derde. De tweede plaats was voor de No Mercy, die gewoon hartstikke goed liep. Leuk feitje is dat deze auto ook mee rijd bij de NTTO en daar bij de laatste wedstrijd eerste is geworden. Dat vinden wij van de DCPO natuurlijk geweldig, dus even tussendoor een felicitatie daarvoor. Maar bij de DCPO is de onbetwiste eerste plaats voor de Tazmanian Devil. En een duivel is het, want jeetje wat een sensatie als de Taz de baan op stuift. Zoals het er nu naar uit ziet, zal de Tazmanian Devil voor de titel gaan in de zware special klasse, dus eigenlijk kunnen we de mannen van de Taz al feliciteren bij de laatste wedstrijd in Best!

Wedstrijd Gulpen

Op 24 juli mochten wij weer een wedstrijd rijden in het Limburgse Gulpen. Dit jaar ergens anders in Gulpen dan voorgaande jaren; in heuvelachtig gebied reden wij onze wedstrijd boven op een heuvel. Het weer was fantastisch; de zon scheen volop en de hitte straalde niet alleen van de voertuigen af maar van iedereen op het veld die peentjes zweette. De baan werd gedeeld; de carpulling en de traktorpulling reden om en om op dezelfde baan. Duidelijk werd dat het voor iedereen een zware baan was; door de droogte was de baan keihard waardoor er veel grip is. The Mask had drie mooie runs, maar de snelheid zat er bij de finalerun niet in waardoor hij derde werd. De Bounty Hunter had twee goede runs, maar ondervond wat problemen bij de finalerun. De eerste trekpoging werd gestaakt voor de 18 meter omdat de Bounty Hunter niet lekker weg kwam. Dat betekent dat hij nog een poging mag doen. Met de tweede poging was het meetteam echter nog niet gereed toen hij de groene vlag kreeg, waardoor deze poging niet mee telde. De derde poging ging beter, maar helaas was de auto ondertussen te warm geworden waardoor hij niet zo goed presteerde als we gewend zijn. Wat een pech… Daarbij eindigde hij op de tweede plek. De Just For Fun liep bij de eerste trekpoging niet goed omdat er een cilinder niet meeliep. Na wat vluchtig sleutelwerk ging het vervolg van de wedstrijd wel goed en de Just For Fun eindigde op de eerste plek.

Bij de lichte specials was het de Chain Reaction II die pech had. Na een fenomenale eerste run stonden bij de start van de tweede run de voorwielen in leens beiden een andere kant op; de stuurstang was gebroken. Een tweede run en een finalerun konden dus niet worden gereden, waardoor de Chain Reaction II als vierde eindigde. De derde plek was voor een (soort van) nieuwkomer in de ploeg. De Mad Doghouse ging deze dag zijn eerste run maken in dit seizoen. De eerste trekpoging begon aarzelend en het leek alsof de auto niet van zijn plek kon komen, maar na hem eens even goed op het gas getrapt te hebben kon de auto drie mooie runs maken. De tweede plek was voor de Black Jack, waarvan we de vorige wedstrijd enorm veel power hebben gezien, maar die dat deze keer niet goed genoeg op de baan kon brengen om de Daffy Duck te verslaan. Wat een fenomenale finalerun maakte die Daffy Duck, hoppa zo naar de eerste plaats.

Bij de zware specials werden er niet veel finaleruns gereden. De No Mercy heeft één run gereden, waarna de tuimelaars zijn losgelopen. Hierdoor kon hij niet meer terug komen voor de tweede run en de finale run, maar hij haalde wel een tweede plaats. De Al Capone en de Spitfire liepen namelijk beiden niet lekker, waardoor ook zij geen finalerun konden rijden. Bij de Al Capone was er in eerste instantie het vermoeden dat er een koppakking kapot was, achteraf bleek echter dat de grote hoeveelheid witte rook en vloeistof uit de uitlaat te maken had met de te grote brandstoftoevoer. Hij eindigde als vierde. De Spitfire had een probleem met de ontsteking, die niet ter plekke kon worden opgelost en eindigde als derde. Onbetwiste eerste was de Tazmanian Devil, die wel alle drie de runs kon rijden en zelfs een full pull neerzette in de finalerun.

Al met al een spannende, gezellige en mooie wedstrijd!

Wedstrijd Made

Nadat onze eerste wedstrijd in Herwijnen werd afgelast in verband met het slechte weer, was onze eerste wedstrijd van het jaar dit jaar in Made. Hoewel het al halverwege juni was, liet het weer die week te wensen over, dus we hoopten op het beste. Aangekomen bij de wedstrijdbaan viel er een klein buitje, maar de baan was bedekt. Al gauw trok deze bui over waardoor we met een goeie baan konden gaan rijden! In de superstandaard verwelkomden we een nieuw team die met een oude bekende van een auto op de baan kwamen. De BMW The Mask is te herkennen aan de felgroene kleur. De jongens deden het voor de eerste keer bij de DCPO absoluut niet slecht, want zij gingen er van door met een mooie derde prijs! (Jullie zijn alleen vergeten je prijs op te halen bij de Wall Of Fame, jongens!) De Dirty Driver ging goed in de kwalificatierondes, maar had pech bij de finale en haalde daarom maar iets meer dan 6 meter, wat zorgde voor een vierde plaats. Ook de Just for Fun had problemen en kwam in de kwalificaties maar moeilijk van de plek. Er zat een gat in de luchtinlaat. Toch wist de Just for Fun een tweede plaats te behalen. The Bounty Hunter had een fantastische pull, zoals we van deze nummer 1 van vorig jaar zijn gewend. Deze behaalde een mooie eerste plaats.

Bij de Lichte Special klasse verwelkomden we daarnaast een oude bekende; de Black Jack. En die liet even zien hoe het moet en zette zelfs in de finale run een dikke full pull neer. Dat is pas goed terugkomen. De Daffy Duck besloot flinke weelies te maken en kwam ver van de grond, wat hem wel wat snelheid kostte. Hij eindigde op de tweede plek. Op de derde plek de Chain Reaction II, waar het plaatsen van een nieuwe motor is uitgesteld tot vorig jaar, waardoor de oude motor er halsoverkop weer terug in gebouwd is. Helaas is de Mad Doghouse nog niet klaar en kon deze helaas deze wedstrijd niet mee rijden.

Ten slotte de Zware Special klasse. Ook hierbij een nieuwkomer! De klassieke Ford is weer eens wat anders om te zien en is een mooie nieuwe aanwinst in onze club. Deze nieuwkomer werd vierde in de special zwaar klasse. De derde plek was voor de Spitfire, die dit jaar met een Rolls Royce motor minder reed dan de afgelopen jaren. De tweede plek voor de No Mercy en de eerste plek was voor de Tazmanian Devil, die als enige de finale mocht rijden en menig publiek ‘oh’ en ‘ah’ liet roepen.

De gereden afstanden zijn dit jaar te vinden in de competitiestand.

Op naar Gulpen!!

Seizoen 2015

Wedstrijd Schipluiden

Op zaterdag 12 september gingen we vol vertrouwen in het weer naar Schipluiden, nadat de week ervoor de wedstrijd wegens het slechte weer was afgelast. De laatste wedstrijd van het seizoen, waarbij het in de super standaard klasse nog erg spannend was wie dit jaar kampioen werd. Nadat we van baan gewisseld hadden (andere baan was erg hobbelig) konden van start gaan met de regionale jeeps in de 2500 kg en 3250 kg klasse. Totaal 15 deelnemers die hun 4×4 tot de max lieten brullen.
Toen was de super standaard klasse aan de beurt, uit de eerste runs bleek al snel dat we met een zeer zware baan te maken. Slechts 3 voetuigen van de 6 haalden een full pull. Keep smoking en Dirty driver hadden te maken met technische problemen en zagen we voor de tweede run niet meer terug.
Ook in de tweede run was de straffe baan spelbreker voor vier deelnemers. De Smoky reed zelfs zijn aandrijflijn aan diggelen. Alleen de Bounty Hunter en Just fur Fun haalden de finale. De just for fun gereden door Wilfried Brok kon niet wegkomen op de zware baan, en haalde slechts 0.29 meter. De Bounty Hunter kon het vermogen wel op de baan krijgen en zette een prima finale run neer met 75.40 meter.
Hiermee heeft Roefie camping het Nederlands Kampioenschap binnen gehaald !
In de special licht klasse hadden we slechts een deelnemer en dat was de Daffie Duck.
Na een snelle eerste run, moest tijdens de tweede run het gas voortijdig dicht om niet op de vangrail terecht te komen die langs de baan stond. Om over de finale run maar te zwijgen, daarbij kwam Daffie met de sleepwagen na een wilde run dwars tussen de twee vangrailen te staan. Zeer vermakelijk voor het publiek, minder voor de sleepwagenmachinist.
In de special zwaar klasse was de No Mercy ook aanwezig. Samen met de Tasmanian Devil en de Spitfire reden ook zij hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Tijdens de eerste twee runs was het enkel de Taz die de honderd meter haalde. De spitfire had wat moeite om grip te vinden. De No Mercy had de eerste twee runs de derde versnelling geprobeerd, maar dit bleek een te groot verzet om goed op toeren te komen. In de finale run werd de tweede versnelling geprobeerd, en met resultaat. Een mooie run tot 62.82 waarmee zelf de Spitfire voorbij gereden werd. De Tasmanian Devil bleek wederom de zaakjes prima voor elkaar te hebben en reed een spectaculaire run met de neus omhoog tot 101.31 meter.
Conclusie, een prachtige afsluiting van seizoen 2015 met prima weer en spectaculaire runs.
Tot volgend jaar!

Startnr. Naam Finale Meters Plaats
Super  Standaard Klasse
203 Twister 6
205 Bounty Hunter 75,40 1
216 Just For Fun 0,29 2
248 Dirty Driver 4
211 Smokey 3
212 Keep Smoking 5
 Lichte Special Klasse
301 Daffy Duck 60,41 1
Zware Special Klasse
436 Spitfire 2
444 Tazmanian Devil FP 1
402 No Mercy 3

Wedstrijdverslag Zevendonk

Op zondag 9 augustus vertrokken we weer naar onze zuiderburen voor een wedstrijd bij trekkertrek Zevendonk.

Bij aankomst scheen het zonnetje, dus we hadden de goede moed er weer in. Dat deed ons even terugdenken aan de taferelen van het jaar ervoor, waarbij veel van ons na de wedstrijd verzakt zaten door de regenval. Regen kregen we gedurende deze wedstrijd ook wel, maar dat viel alles mee!
Bij de Superstandaard klasse hadden we wel wat pechgevallen. De baan bestond uit los zand waardoor het voor iedereen lastig was om goed weg te komen. De Twister had helaas in de tweede run pech en blies de koppaking eruit. Daarmee was dit een einde voor de Twister voor deze dag. Ook de Dirty Driver hield het  voor gezien, deze in de finale. Daarmee eindigde de Dirty Driver op de vierde plaats en de Twister op de derde. De strijd van de dag in deze klasse ging dus tussen de nummers 1 en 2 van het klassement; de Bounty Hunter en de Just For Fun. De Bounty Hunter zette een ontzettend mooie run neer en de Just For Fun kon die wit-zwart geblokte vlag net niet voorbij. Daarmee werd de Just For Fun tweede en de Bounty Hunter eerste. In de pauze was er even tijd voor wat gastrijders. De Just For Fun ging een poging wagen met de dochter van de rijder, de Chain Reaction met zijn vorige eigenares van toen het nog de Frankenstein was en de Daffy Duck met een rijder die aankomend jaar voor het eerst op de baan zal verschijnen met zijn eigen puller.
In de Lichte Special klasse liep de Chain Reaction niet zoals verwacht door wat later een luchtinlaat probleem bleek. De Daffy Duck liep wel weer fantastisch en behaalde een eerste plaats, waardoor hij voor dit seizoen al niet meer in te halen is! In de Zware Special klasse hadden we deze dag twee deelnemers. Tegen eerdere verwachtingen in was daar toch weer de Spitfire. Het bleek de vorige wedstrijd te gaan om een elektronisch probleem in plaats van een tandwielprobleem, waardoor we de Spitfire gelukkig weer mochten terugzien op de baan! De Tazmanian Devil blies in de finale naar de andere kant van de baan, het publiek daarmee enthousiasmerend. Daarmee werd de Taz niet alleen eerste van zijn klasse op deze dag, maar eigenlijk ook van het seizoen; de Taz is niet meer in te halen voor het einde van het seizoen.

Startnr. Naam Finale Meters Plaats
Super  Standaard Klasse
 203 Twister 3
 205 Bounty Hunter 71,46 1
 216 Just For Fun 67,57 2
 248 Dirty Driver 4
 Lichte Special Klasse
301 Daffy Duck 63,25 1
348 Chain Reaction II 44,79 2
Zware Special Klasse
436 Spitfire 48,58 2
444 Tazmanian Devil FP 1

Wedstrijdverslag Gulpen

Zondag 9 juli mochten wij weer terugkomen in Gulpen, in het mooie Limburg. Niet zo mooi was helaas het weer. Het regende ontzettend, waardoor het publiek moest schuilen en de auto’s meer moeite hadden om het tempo en de toeren erin te krijgen. Het Gulpense klei wordt bovenop enorm glibberig terwijl de grond daaronder keihard is. Maar, glibberig of niet, het gas ging erop! De Just For Fun mocht beginnen met de proeftrek maar de bestuurder kwam er al gauw achter dat hij voor deze baan de verkeerde banden had, want hij kwam niet van de plek. De eerste heat was voor de meeste auto’s even aankijken, maar na wat verandering aan banden, gewichten of bandenspanning ging de tweede heat al vele malen beter. In de finale werd duidelijk wie het Gulpense klei het meest de baas was en de PK’s op de baan kon krijgen. In de Standaard Klasse werd de Dirty Driver vierde. Nieuwe bandjes uitgeprobeerd, maar helaas niet aan de top. Derde werd de Just For Fun die de toeren er niet in kreeg. De Smokey een uitstekende tweede plaats en de overwinning ging naar de Bounty Hunter. In de Special Licht klasse moest de Chain Reaction het ontzien voor de Daffy Duck. In de Special Zwaar klasse helaas erg veel pech voor de Spitfire. De tandwielkast is voor de zoveelste keer in elkaar gelopen. De Spitfire komt waarschijnlijk niet meer terug dit seizoen. Ontzettend jammer, het is een fantastisch mooie wagen maar het wil niet lopen zoals zou moeten. De Spitfire was niet in staat een finale te rijden, waardoor de Taz eindigde op de eerste plek en de Spitfire tweede.

Ookal liep alles onder water, het mocht de pret niet drukken; we hebben een heerlijke dag (en voor sommigen: een heerlijk weekendje!) gehad in Gulpen!

Startnr. Naam Finale Meters Plaats
Super  Standaard Klasse
 205 Bounty Hunter 93,08 1
 211 Smokey 73,38 2
 216 Just For Fun 67,54 3
 248 Dirty Driver 37,42 4
 Lichte Special Klasse
301 Daffy Duck 92,73 1
348 Chain Reaction II 63,72 2
Zware Special Klasse
436 Spitfire 2
444 Tazmanian Devil FP 1

Wedstrijdverslag Stadskanaal
Dit jaar waren wij voor het eerst te gast in Stadskanaal, in het hoge noorden van ons land. We waren erg welkom, het was heerlijk weer en we hebben weer een leuke wedstrijd gereden, dus dat was een zeer geslaagde dag.
De wedstrijd begon voor alle auto’s wel moeizaam, want wat hadden ze een kluif aan die baan. Gelukkig is er tijd tussen de eerste en de tweede run om wat te doen aan de soort banden, de bandenspanning of het gewicht, zodat die snelheid er weer in kwam bij de tweede run en de finale. Helaas wist de Dirty Driver zich niet te kwalificeren voor de finale, waardoor hij automatisch vijfde werd. Vierde werd de Twister, die dicht bij de nummer drie eindigde. Dit was de Smokey, die na een slechte tweede trek een goede finale had. Tweede werd de Just For Fun en door de goede bandenkeuze kon de Bounty Hunter een fantastische run neerzetten, met bijna 15 meter verschil.
In de Special Licht klasse had de Daffy Duck weer een paar mooie runs, maar zijn we ooit anders van hem gewend? De Chain Reaction daarentegen kwam niet ver. De tweede run was één van zijn beste runs ooit, maar de finale eindigde met een knal en toen was het over.
Bij de Special Zwaar klasse was de No Mercy weer aanwezig, nadat team Smink het de gehele motor heeft moeten vervangen, maar helaas liep die nog niet zoals gewenst. Nog even een paar weekjes sleutelen tot aan Gulpen. De Spitfire ging wel goed, maar haalde het in de finalerun nog niet bij de Tazmanian Devil.

Startnr. Naam Finale Meters Plaats
Super  Standaard Klasse
 203 Twister 65,14 4
 205 Bounty Hunter 97,41 1
 211 Smokey 66,92 3
 216 Just For Fun 72,93 2
 248 Dirty Driver 4
 Lichte Special Klasse
301 Daffy Duck 78,71 1
348 Chain Reaction II 23,28 2
Zware Special Klasse
436 Spitfire 51,73 2
444 Tazmanian Devil 97,24 1
402 No Mercy 3

Wedstrijdverslag Made

Het powerweekend in Made is elk jaar weer een fantastisch spektakel, waarin het gehele weekend in teken staat van de pullingsport. Carpulling, tractorpulling, truckpulling, het hele weekend zijn er brute kracht en veel pk’s te vinden op de baan. Dat weekend mochten wij aftrappen op de vrijdagavond.
In de standaardklasse waren er veel auto’s met problemen. De Dirty Driver bleek, ondanks het vele sleutelen, nog niet klaar om de pk’s op de baan te krijgen. Daarom een vijfde plaats. De Just For Fun kwam niet van de plek door losse bedrading van de noodstop, daarom een vierde plaats. De twister haalde nog net geen één meter, omdat de aandrijfas kapot ging tijdens de finaletrek, waarmee de Twister een derde plek behaalde. De tweede plek werd opgeeist door de Smokey, die een mooie afstand neerzette en niet alleen rookte maar ook reed. De welverdiende eerste plek was voor de Bounty Hunter, die als een speer liet zien hoe het moet. In de Lichte Special klasse hadden we twee deelnemers. Verder geen problemen, maar de hoge snelheid van de Daffy Duck kan de Chain Reaction niet evenaren. Daarom voor de Daffy Duck een welverdiende eerste plaats en de Chain Reaction tweede. Door problemen in de eerste run kon de Mighty Duck niet aan de start komen bij de finale van de zware specials. Voor hem dus automatisch een derde plek. De spitfire had een mooie run met ruim 88 meter, maar de Tazmanian Devil maakte het helemaal bont door een Full Pull neer te zetten in de finale.

Startnr. Naam Finale Meters Plaats
Super  Standaard Klasse
 203 Twister 00,94
 205 Bounty Hunter 84,61 1
 211 Smokey 75,53
 216 Just For Fun 00,08
 248 Dirty Driver
 Lichte Special Klasse
301 Daffy Duck 85,23 1
348 Chain Reaction II 67,90 2
Zware Special Klasse
436 Spitfire 88,07
444 Tazmanian Devil FP
440 Mighty Duck

Wedstrijdverslag Wieringermeer

Na bijna een maand wachten was het dan zo ver; op 25 mei verreden wij de tweede wedstrijd van dit seizoen. Voor ons een nieuwe locatie, Wieringermeer, waar twee kleibanen waren klaargelegd voor de carpulling en de tractorpulling. Het was een mooie wedstrijd, maar het verliep niet geheel zonder problemen. In de standaard klasse kwam de Smokey niet aan de start vanwege grote problemen aan de motor. De Dirty Driver wilde ook niet helemaal lopen naar behoren, de koppeling draaide er onder uit en hij eindigde uiteindelijk als vierde. De Twister had in de finalerun moeite met de harde kleibaan en eindigde op de derde plaats. Helaas kwam ook de Bounty Hunter niet zo ver als we ervan gewend zijn. De turboslang was geklapt die voor de finale weer werd geplakt met ducttape (altijd makkelijk, die ducttape) waardoor hij eindigde als tweede. De Just For Fun reed als enige van de klasse zonder verdere problemen richting het einde van de baan en werd daardoor eerste. In de Special licht klasse liep de Daffy weer als een zonnetje en eindigde op de eeste plaats . Aan de Chain Reaction was duidelijk ook gesleuteld want die gaat steeds beter lopen en behaalde een tweede plaats. De No Mercy sprintte weg en kwam met een sneltreinvaart aan bij de 100 meter. Deze laatste reed buiten meededingen mee in deze klasse maar reed ook in de Zware Special klasse fantastisch en behaalde daar een mooie tweede plaats, na de Mighty Duck die deze wedstrijd kwam meerijden. De Mighty Duck zette zoals vanouds een mooi spektakel neer en werd eerste. De Taz eindigde op de derde plek, hij ging met de verkeerde versnelling weg. Op de vierde plek in deze klasse eindigde de Spitfire, die door ontstekingsproblemen niet ver kwam. De laatste run was voor de Zware Special klasse wel een uitdaging. De sleepwagen ging kapot; de koppeling van de ballastbak was defect. Gelukkig konden we beroep doen op de sleepwagen van de trekkers, waarmee we de wedstrijd alsnog tot een mooi einde konden brengen.

Startnr. Naam Finale Meters Plaats
Super  Standaard Klasse
 203 Twister 38,02 3
 205 Bounty Hunter 61,18 2
 211 Smokey
 216 Just For Fun 87,87 1
 248 Dirty Driver  — 4
 Lichte Special Klasse
301 Daffy Duck 112,29 1
348 Chain Reaction II  86,43 2
402 No Mercy 112,04 B.M.D
Zware Special Klasse
436 Spitfire 14,71 4
444 Tazmanian Devil 36,74 3
402 No Mercy 63,84 2
440 Mighty Duck 108.91 1

Wedstrijdverslag Herwijnen

Zaterdag 18 april was het weer zo ver; de start van het carpullingseizoen. En dat seizoen begon met fantastisch weer, waardoor de sfeer er goed in zat. Menigeen had een harde kluif aan die harde kleibaan, maar wat hebben we samen weer een fantastische wedstrijd neergezet. Omdat de afstelling van de sleepwagen na het sleutelen van de winter nog niet optimaal is, werd de full pull baan op 80 meter gezet. In de Super Standaard klasse wisten de de Smokey en de Dirty Driver helaas geen full pull te behalen in de kwalificatie. De Dirty Driver moet niet meedoen aan een actie zuinig rijden, gas erop en dan hopelijk volgende keer beter. De Smokey maakte zijn naam waar, maar kwam helaas niet ver van zijn plek. Deze wedstrijd ook een gastrijder met een stationwagon BMW in deze klasse, die voor zijn eerste keer bij de DCPO een goede wedstrijd neerzette. Bij de Keep Smoking helaas wat schade, de steekas is kapot gegaan, maar wel een finale kunnen rijden. De derde plek ging naar de Bounty Hunter en een mooie tweede plek was voor de Twister. Met zes meter verschil eindigde de Just For Fun op de eerste plek. In de Lichte Special Klasse was de overwinning voor de Daffy Duck, die zijn tegenstander de Chain Reaction met maarliefst 13 meter wist voor te blijven. In de Zware Special klasse een nieuwkomer; voor team Smink was het afwachten wat de No Mercy zou gaan doen. Helaas geen kwalificatie gereden, er valt nog wat te sleutelen. De Spitfire eindigde op de tweede plaats met ruim 73 meter en de eerste plaats was voor de Tazmanian Devil, die in de finale nog een full pull wist te rijden. Helaas loopt hij nu op 7 cilinders, de tuimelaar is gebroken. Hopelijk verder niet veel schade.

Dat was een mooie wedstrijd, op naar Wieringermeer op 25 mei!

Startnr. Naam Finale Meters Plaats
Super  Standaard Klasse
 203 Twister 60,87 2
 205 Bounty Hunter 56,54 3
 211 Smokey 31,32 5
 212 Keep Smoking 22,38 6
 216 Just For Fun 67,51 1
 248 Dirty Driver 50,00 4
 Lichte Special Klasse
301 Daffy Duck 75,08 1
348 Chain Reaction II 62,25 2
Zware Special Klasse
436 Spitfire 73,37 2
444 Tazmanian Devil FP 1
402 No Mercy 3