Wedstrijd verslagen 2019

Traktorpulling Bakel 

Na een telefonisch contact met de organisatie van trekkertrek Bakel , hebben we daar in goed overleg een wedstrijd uit kunnen halen,
want men wilde een andere invulling van het  totaal programma.
Een  tot in puntjes verzorgd evenement , met 2 prima kleibanen waar wij ook graag op rijden mits ze goed in orde zijn,
geen beton wegen waar je geen wielspin kan maken de aandrijflijn kan zo maar kapot gaan.
Het was wederom een prima warme dag ,waar wij onze PK`s los konden laten om de laatste punten bij elkaar te schrapen voor Nk 2019.
 
Ook hadden we eerst nog 3.5 ton standaard trekkers voor de sleepwagen , daar konden we ons computer gestuurde rem pennen systeem goed uittesten,
om te zien of we onze sleepwagen meer in kunnen zetten,
het zij in combinatie met onze pullers of verhuur voor 2.5 en 3.5 ton trekkers op evenementen,
dit alles is goed gelukt, en we behoeven geen push up meer in te zetten in special licht en special zwaar,
de afremming gaat ook meer geleidelijk .
 
In de superstandaard klasse was  nog wat verdelen , deze groep is met De Mask , Bounty Hunter , Just for Fun, Benz Power , Twister en de Mad Mustang is een geweldig mooie groep geworden de Mad  had 1 punt voorsprong op de Bounty Hunter dus het nodige vuurwerk was te verwachten .
In de kwalificatie  was al te zien dat er voor elke centimeter gevochten zo worden.
Dus finale zou de bepalen wie meeste punten en de Beker en Nk 2019 binnen zo halen..
De Mask zette de vlag op 70.05 meter een zeer goed prestatie.
Toen kwam de Bounty Hunter die sprong bij het weg gaan bijna met 4 wielen van de grond en bracht de sleepwagen  naar 92.25 meter. 
Just for fun deed Super zijn best , en ging naar 69.04 meter.
Benz Power ging naar 70.27 meter, maar gaat steeds beter.
Twister had er de gang goed in ,en een ieder dacht,
dat gaat de dag winnaar worden maar hij bleef steken op 91.44 meter.
Toen was het de beurt voor de Mad Mustang om dat ene punt voorsprong te verdedigen,
maar helaas hij kwam niet verder dan 89.52 meter. 
 
 
 
In special licht starten we  met 3 deelnemers , Mad Doghouse, Old School  en de Madness.
Ook in deze klasse moest er nog wat recht gezet worden.
De Old School was dit jaar nog op zijn Top geweest ,dus hopelijk zou het vandaag dan toch een keer lukken om de dag prijs op te eisen.
Maar de Mad Doghouse had ook weer veel gesleuteld,
wilde ook proberen om de beide concurrenten te laten zien , dat er in toekomst wel ten zeerste rekening moeten houden,
want ze komen eraan.
 
De kwalificaties gingen voor allen zonder problemen,
dus finale moest uitkomst brengen.
De sleepwagen werd lekker strak afgesteld, 
zodat  alle PK `s  aangesproken moesten worden om een super run .
De Mad Doghouse ging geweldige van start met gast rijder Bas Lepelaars van het Taz team,
met de voorwielen triomfantelijk in de lucht ging hij naar 63.34 meter.
Een mooie afstand en rest moest maar zien om verder te komen.
De Old School ging als een speer,
maar bleef steken op 69.02 meter, en stond nu aan kop, maar de Madness was ontketend en bracht de sleepwagen naar 73.24 meter.
En was de terechte dag winnaar en Nk winnaar 2019.
Maar de verschillen worden kleiner, dus meer spanning in 2020.
 
Het special zware klassement, met de volgende deelnemers , Spitfire, Green Hornet , Mighty Duck en No Mercy. Alle ogen waren gericht op Ronald met de Spitfire, een jaar van ellende, maar zou het vandaag gaan lukken om de zaak heel te houden en een mooie run neer te zetten en met gerust hart de winter in te gaan.
Hij ging als eerste van start in de kwalificaties, maar na 23.53 meter was het weer voorbij, super jammer als je jaar zo moet eindigen.
Dus er bleef nog over ,Green Hornet
, Mighty Duck, en de No Mercy, die voor de meest meters zouden strijden.
Met als eerste de Green Hornet met 75.04 meter, als tweede Mighty Duck, 67.14 meter, derde No Mercy met 51.47 meter en als laatste, 4  dus Spitfire met 23.53 meter.
Hopelijk zien we de Taz volgend jaar ook weer terug,
om weer Power en Spektakel te brengen in deze klasse.
We mogen terug kijken op mooie wedstrijd in Bakel met een prima organisatie , die zeer tevreden was over het optreden van DCPO. Hopelijk tot volgend jaar dus.
Bedankt voor jullie inzet.
 
Gr. Aart.
 
 

 

 
 

PK -weekend Dalen

Op zondag 7 juli mochten we weer naar Dalen ,naar het PK -weekend, voor diverse rijders geen onbekende naam het PK-weekend ,wat in het verleden in Dalerveen was. Een 5 daags evenement , met autocross ,grasmaaier race, knutsel cros etc.

Iets waar ze in het Oosten goed in zijn ,veel muziek en het nodige bier en gezelligheid natuurlijk. Door de droogte was de baan niet super, ondanks het water wat er de voorgaande week op los gelaten was.

En de ruimte had iets groter gemogen. We waren tot op heden alleen nog maar klei banen gewend geweest , dus het was voor de rijders even puzzelen hoe ga ik hier mee om. Hartstikke goed , je moet tenslotte op beide een goede prestatie neer kunnen zetten. Leuk voor de competitie , wie is de slimste. !!, voor de punten en de munten dus. Ondanks dat we met personeel gebrek zitten heeft een ieder super hard gewerkt, om alles goed te laten verlopen. Zelfs Raymond Brok heeft de snel cursus  sleepwagen machinist. , goed volbracht, Toppy. De eerste kwalificaties waren voor allen even aftasten, maar dan barstte de PK`s los zodat het vele publiek kon genieten van Carpulling.


Het super standaard met 6 rijders , Mad Mustang, The Mask,Just for Fun, Bounty Hunter,Benz Power. en de Twister. De kwalificaties waren voor die diverse rijders nog moeilijk ,ze wisten nog niet goed hoe ze de baan moesten bestrijden, maar na de 2 de run was het duidelijk , dat niet altijd de PK `s zullen winnen op de ze baan. Zodat we in de finale een gevecht voor elke centimeter voorbij zagen komen. Met 1. Bounty Hunter.2.The Mask was vandaag super. 3.Mad Mustang. 4.Twister.5.Benz Power en 6. Just voor Fun.


Het special licht, klassement zou weer sensatie kunnen zorgen , want de Old School liep alweer een stuk beter als voorgaande wedstrijd, maar optimaliseren kun je alleen voor de sleepwagen als er echt gewerkt moet worden. De Mad Doghouse , kwam de eerste run nog niet voor in het stuk , in de pauze werd er fel gesleuteld om er meer uit te krijgen, en  inderdaad het in de finale run ging het al een heel stuk beter ,dus de heren kunnen de zaak gaan optimaliseren , en dan gaat het zeker wel wat worden, succes met het sleutelen. Het dus volgende uitslag. 1.Madness.    131.78  meter.         wat een uitslag in finale, super. 2. Old School  3. Mad Doghouse  b.m.   12    


Special zwaar.., Gelukkig Had Berry alle schade die ontstaan was in voorgaande wedstrijd , weer met veel energie en kennis alles weer in orde gekregen, zodat de strijd weer kon ontbranden met Mighty Duck. Ook de Spitfire van Ronald was weer aanwezig na 3 weken sleutelen en 5 nieuwe zuigers, zou het hopelijk weer moeten lukken om de aanwezige PK `s op de baan te krijgen. Maar voor de sleepwagen kun je alleen kijken wat er goed en fout gaat, maar alles bleef gelukkig heel ,dus het aan scherpen  kon beginnen in de diverse pauze, en na de diverse runs zit hij weer op de goede weg om op volgende wedstrijd er weer vol voor te. kan gaan. Maar Berry was vandaag heer en meester op baan, zodat de volgende uitslag was. 1. No Mercy  2. Green Hornet 3.Mighty Duck 4. Spitfire.
We hebben weer een leuke pulling dag gehad in Dalen, Jan Uineken bedankt voor de organisatie met jouw mannen en vrouwen. En hopelijk tot ziens.
gr. Aart.

Powerweekend Made

Na een mooie wedstrijd in Wieringerwerf , moesten we ook in de zelfde week naar onze vaste relatie ,het Power Weekend van Made. Er waren geen schades ontstaan ,dus vol goede moed naar Made.  Het weer was prima , en natuurlijk een goed geprepareerde kleibaan. Op  3 banen barstte om 19.-uur  de PK`s los met trucks , trekkers en DCPO, dus het vele publiek kon weer genieten van Power en Spektakel op vrijdagavond het begin van het Power Weekend van Made .
 
In de Super standard klasse , hadden we volgende deelnemers die met elkaar de strijd zouden aanbinden. De Twister, Mad Mustang, The Mask, Just for Fun, Bounty Hunter, en de Benz Power.
In de kwalificaties was het al zichtbaar dat het een mooie strijd zou worden , de verschillen waren niet groot, dus de finale moest zou  duidelijk maken wie hier vandaag de baas zou zijn..
Als eerste ging de Twister op pad om een afstand van 87.20 m. neer te zetten. Maar dan de Mad Mustang , die was weer ontketend , en bracht de sleepwagen op 105.58 m. Een giga afstand.
En  The Mask  was niet  in goede doen en bracht maar 16.27 m. en met schade denk ik. Just for Fun nog altijd  een topper in deze klasse kwam op 67.99 m. Maar Bounty Hunter was er natuurlijk  op gebrand om de te laten zien dat het nog beter kon, maar bleef steken op 105.27 m. De Benz Power komt er ook wel , maar moest toch na een mooie finale run ,op 74.34 m. bekennen dat de sleepwagen de baas was. 
 
Special licht,
 
Met 3 deelnemers , te weten Old School, Madness en de Mad Doghouse , hopelijk komen er in deze klasse nog  een deelnemers bij , zou mooi zijn.
 De Old School en de Madness, hadden geen moeite met de kwalificaties , maar met de Mad Doghouse was het tobben om de zaak opgang te krijgen, hopelijk krijgen ze de problemen gevonden  om mee te kunnen  blazen  in deze klasse , maar we hebben vertrouwen in de toekomst. De spanning in deze klasse is nog niet helemaal aanwezig . maar hopelijk gaat dat goed komen. De Finale strijd die we hadden verwacht was er nog niet. De Madness was oppermachtig met 118.48 m. De Old School doet nog niet wat ze graag willen en kwam tot 61.18 m.
 
Special zwaar.
 
Met de volgende 3 deelnemers Mighty Duck, No Mercy en de Green Hornet , nog geen Spitfire, hopelijk de volgende wedstrijd wel .
Ook in deze klasse ging het niet waar we  allen op hoopten, na een mooie vorige wedstrijd zonder schades. Maar hier in Made bleken  er toch wat dikke problemen te zijn met de No Mercy , geen olie druk meer, goed fout dus. De Green Hornet kreeg te maken met een tuimelaar , die problemen gaf. Hopelijk krijgt Berry alles weer voor elkaar voor het PK weekend  , SUCCES.
Dat resulteerde in de volgende uitslag., Mighty Duck 105.72 m. Green Hornet 98.57 m. en de No Mercy 90.42 m.
 
We mogen weer terug op kijken op een mooie avond in Made , maar jammer van de schades.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        
 
 
     

Wieringermeer

2 de Pinksterdag  11 juni 2019
 
 
De organisatie heeft om  de 2 jaar hun prachtig evenement , waar we weer Power en Spektakel  konden bieden.
Dit was onze 2 de wedstrijd van het seizoen 2019 , na de nodige aanloop perikelen in Herwijnen zou vandaag de  competitie echt losbarsten.
In de morgen was er nog een stevig  bui gevallen , zodat het programma voor alle deelnemers een uur later kon beginnen , na de bui is de baan pas gemaakt dus was niets aan de hand , een Top baan waar de grip niet moeilijk te vinden was.
 
De Super standaard klasse was in volle bezetting , met de nieuwe puller van Henk v. Schoten  ,die afscheid genomen heeft van de Dustmaker en de Benz Power nu in zijn bezit heeft , een puller die ooit bij full pull gereden heeft , dus Henk heeft de even de Beurs getrokken ,het zal wel een hele aderlating geweest zijn.
We gingen dus van start met de Twister,Mad Mustang,The Mask ,Just for Fun, Bounty Hunter en de Benz Power.
De kwalificatie gingen voor allen super ,goede grip en snelheid, behalve voor de Benz Power , Henk kon de goede versnelling niet vinden ,dus kwam niet opgang, wat bleek bij de 2 de kwalificatie ging het wel goed , hij had een paar stangen van de  versnellingsbak verkeerd gemonteerd, zodat het een zoek plaatje was geworden , maar toch gevonden.
Dat de verschillen niet erg groot zouden worden in finale hadden we wel verwacht, wat de volgende uitslag in finale bracht.
 
 
1.Bounty Hunter  96.27 meter.
2. Twister 94.64 meter.
3.Mad Mustang 83.39 meter.
4. Benz Power 81.14 meter.
5. The Mask 76.69 meter.
6. Just for Fun 70.76 meter.
 
 
Ze hebben gevochten voor iedere centimeter, dus dat beloofd nog wat in Made op een klei baan.
 
 
Special Licht.
Met drie deelnemers, te weten de Old School , Madness, en de Mad Doghouse. In de kwalificatie ging het voor de eerste 2 prima ,maar de Mad Doghouse  kwam niet opgang dus het blijft nog even zoeken waar het probleem zit ,want hij moet ook kunnen brullen. Maar de Old School was ook nog niet in top conditie die hij in 2018 wel had , hopelijk krijgen ze hem weer 100 pro.
Voor de spanning in de competitie op te voeren. De Madness was aan het klagen geweest over de balans , maar er niets meer aan de hand. Wat resulteerde in de volgende uitslag.
 
 1. Madness 118.48 meter.
 2. Old School 61.18  meter.
 3. Mad Doghouse 0.30 meter.

Er zal nog knap gesleuteld moeten worden in deze klasse om de handel 100 pro te krijgen.

 
Special zwaar.
Ook met 3 deelnemers , gezien Ronald de Spitfire kapo heeft  i.v.m. back fire wat de nodige schade teweeg heeft gebracht aan het inwendige van de motor.
Dus we hadden No Mercy ,Mighty Duck en de Green Hornet ,die zouden gaan strijden voor de punten en de munten en de diverse bekers.
In de kwalificatie `s ging de strijd gelijkmatig op , met een goed strak afgestelde sleepwagen , die bijna in finale afstelling stond. Maar allemaal haalden ze een FP , de strijd kon losbarsten in de finale.
Dat resulteerde in de volgende uitslag, waar de gashendels vol open gingen.
 
 
1. Green Hornet 99.84 meter.
2. Mighty Duck 91.94 meter
3. No Mercy 82.63 meter.
 
Een prachtige finale dus in konings klasse van de carpulling.
 
We mogen weer terug kijken op een prachtige Pulling dag in Wieringermeer , waar de organisatie super tevreden was ,over de Power en Spektakel wat DCPO gebracht heeft.
Bedankt allemaal.
 

Herwijnen

Na een zachte winter was onze eerste wedstrijd in Herwijnen , helaas hadden we 2018 niet kunnen rijden i.v.m. de plens buien die onze baan had veranderd in een super vettige klei baan , waar wij onmogelijk  op hadden kunnen rijden ,dus het werd voor ons afgeblazen. Dus alle hoop was weer voor 2019, en ja hoor ,we konden ervoor gaan we hadden alleen het gevoel dat we weer richting de winter gingen met een temperatuur van ongeveer 7 graden was een goede vorst verpakking wel nodig om een beetje warmte in je lijf te houden . De baan was prima , om al het sleutel werk wat in de winter aan de orde was geweest weer te testen voor het vele publiek dat de kou trotseerde . Jammer dat niet alle deelnemers aanwezig waren, dan hadden we nog meer Spektakel kunnen bieden .

In het Super standaard was onze nieuwe rijders Johan uit de Fles aanwezig die zijn Mad Mustang afgelopen winter van binnen en buiten goed in orde gemaakt had om zo toch even te laten zien , dat het geen miskoop was geweest. Helaas was Henk v. Schoten met zijn Benz power nog niet aanwezig. Alle andere waren er wel , dus de strijd kon los barsten, Met de Bounty Just For Fun gereden door Nick Hastenberg de nieuwe puller van Teun en Luuk gekocht van het ex team van Rooijen, gelukkig toch weer op de baan, Mask, Mad Mustang en de Twister ,ook weer terug , na drukke werkzaamheden. De strijd ging in de kwalificatie  ging super, dus de finale moest toch duidelijkheid geven wie vandaag de punten en de munten mee zou nemen. Jammer dat Bounty zijn koppeling naar de vaantjes trok anders was het nog spannender geweest . Wat resulteerde in de volgende uitslag.

1.Mad Mustang,

2.Twister

3. Just for Fun

4. The Mask

5 Bounty Hunter

Het Special licht was zeer dun bezet door de afwezigheid van de Mad Doghouse en de Old School, hopelijk de volgende keer wel aanwezig ,anders is deze klasse niet meer leuk , maar dat gaat goed komen heb ik begrepen. Dus de Madness kon lekker testen en nam de eerste punt mee naar huis.

Het Special zwaar, was nog niet geheel compleet maar met de Green Hornet en de No  Mercy ,Mighty Duck en de Spitfire , konden deze toch het vele publiek de trommelvliezen van het vele publiek even masseren van brullende motoren.

De lang verwachtte PK `s van de Spitfire wilden nog effe niet eruit komen, maar volgens Ronald gaat dat toch gebeuren.

De rest ging weer als de Brandweer, Toppie.  Wat een leuke eindstrijd werd,

1.Green Hornet

2. No Mercy

3. De Spitfire

4. Mighty Duck

Als alle kanonnen weer aanwezig zijn , dan zal strijd in de Konings klasse van de Pulling, echt gaan los branden.

Hopelijk tot volgend jaar in Herwijnen.

Een kleine terugblik . Gr. Aart van Heijst.