Wedstrijd verslagen 2015

Wedstrijd Schipluiden

Op zaterdag 12 september gingen we vol vertrouwen in het weer naar Schipluiden, nadat de week ervoor de wedstrijd wegens het slechte weer was afgelast. De laatste wedstrijd van het seizoen, waarbij het in de super standaard klasse nog erg spannend was wie dit jaar kampioen werd. Nadat we van baan gewisseld hadden (andere baan was erg hobbelig) konden van start gaan met de regionale jeeps in de 2500 kg en 3250 kg klasse. Totaal 15 deelnemers die hun 4×4 tot de max lieten brullen.
Toen was de super standaard klasse aan de beurt, uit de eerste runs bleek al snel dat we met een zeer zware baan te maken. Slechts 3 voetuigen van de 6 haalden een full pull. Keep smoking en Dirty driver hadden te maken met technische problemen en zagen we voor de tweede run niet meer terug.
Ook in de tweede run was de straffe baan spelbreker voor vier deelnemers. De Smoky reed zelfs zijn aandrijflijn aan diggelen. Alleen de Bounty Hunter en Just fur Fun haalden de finale. De just for fun gereden door Wilfried Brok kon niet wegkomen op de zware baan, en haalde slechts 0.29 meter. De Bounty Hunter kon het vermogen wel op de baan krijgen en zette een prima finale run neer met 75.40 meter.
Hiermee heeft Roefie camping het Nederlands Kampioenschap binnen gehaald !
In de special licht klasse hadden we slechts een deelnemer en dat was de Daffie Duck.
Na een snelle eerste run, moest tijdens de tweede run het gas voortijdig dicht om niet op de vangrail terecht te komen die langs de baan stond. Om over de finale run maar te zwijgen, daarbij kwam Daffie met de sleepwagen na een wilde run dwars tussen de twee vangrailen te staan. Zeer vermakelijk voor het publiek, minder voor de sleepwagenmachinist.
In de special zwaar klasse was de No Mercy ook aanwezig. Samen met de Tasmanian Devil en de Spitfire reden ook zij hun laatste wedstrijd van dit seizoen. Tijdens de eerste twee runs was het enkel de Taz die de honderd meter haalde. De spitfire had wat moeite om grip te vinden. De No Mercy had de eerste twee runs de derde versnelling geprobeerd, maar dit bleek een te groot verzet om goed op toeren te komen. In de finale run werd de tweede versnelling geprobeerd, en met resultaat. Een mooie run tot 62.82 waarmee zelf de Spitfire voorbij gereden werd. De Tasmanian Devil bleek wederom de zaakjes prima voor elkaar te hebben en reed een spectaculaire run met de neus omhoog tot 101.31 meter.
Conclusie, een prachtige afsluiting van seizoen 2015 met prima weer en spectaculaire runs.
Tot volgend jaar!

Startnr.NaamFinale MetersPlaats
Super Standaard Klasse  
203Twister6
205Bounty Hunter75,401
216Just For Fun0,292
248Dirty Driver4
211Smokey3
212Keep Smoking5
 LichteSpecial Klasse  
301Daffy Duck60,411
ZwareSpecial Klasse  
436Spitfire2
444Tazmanian DevilFP1
402No Mercy3

Wedstrijdverslag Zevendonk

Op zondag 9 augustus vertrokken we weer naar onze zuiderburen voor een wedstrijd bij trekkertrek Zevendonk.

Bij aankomst scheen het zonnetje, dus we hadden de goede moed er weer in. Dat deed ons even terugdenken aan de taferelen van het jaar ervoor, waarbij veel van ons na de wedstrijd verzakt zaten door de regenval. Regen kregen we gedurende deze wedstrijd ook wel, maar dat viel alles mee!
Bij de Superstandaard klasse hadden we wel wat pechgevallen. De baan bestond uit los zand waardoor het voor iedereen lastig was om goed weg te komen. De Twister had helaas in de tweede run pech en blies de koppaking eruit. Daarmee was dit een einde voor de Twister voor deze dag. Ook de Dirty Driver hield het  voor gezien, deze in de finale. Daarmee eindigde de Dirty Driver op de vierde plaats en de Twister op de derde. De strijd van de dag in deze klasse ging dus tussen de nummers 1 en 2 van het klassement; de Bounty Hunter en de Just For Fun. De Bounty Hunter zette een ontzettend mooie run neer en de Just For Fun kon die wit-zwart geblokte vlag net niet voorbij. Daarmee werd de Just For Fun tweede en de Bounty Hunter eerste. In de pauze was er even tijd voor wat gastrijders. De Just For Fun ging een poging wagen met de dochter van de rijder, de Chain Reaction met zijn vorige eigenares van toen het nog de Frankenstein was en de Daffy Duck met een rijder die aankomend jaar voor het eerst op de baan zal verschijnen met zijn eigen puller.
In de Lichte Special klasse liep de Chain Reaction niet zoals verwacht door wat later een luchtinlaat probleem bleek. De Daffy Duck liep wel weer fantastisch en behaalde een eerste plaats, waardoor hij voor dit seizoen al niet meer in te halen is! In de Zware Special klasse hadden we deze dag twee deelnemers. Tegen eerdere verwachtingen in was daar toch weer de Spitfire. Het bleek de vorige wedstrijd te gaan om een elektronisch probleem in plaats van een tandwielprobleem, waardoor we de Spitfire gelukkig weer mochten terugzien op de baan! De Tazmanian Devil blies in de finale naar de andere kant van de baan, het publiek daarmee enthousiasmerend. Daarmee werd de Taz niet alleen eerste van zijn klasse op deze dag, maar eigenlijk ook van het seizoen; de Taz is niet meer in te halen voor het einde van het seizoen.

Startnr.NaamFinale MetersPlaats
Super Standaard Klasse  
 203Twister3
 205Bounty Hunter71,461
 216Just For Fun67,572
 248Dirty Driver4
 LichteSpecial Klasse  
301Daffy Duck63,251
348Chain Reaction II44,792
ZwareSpecial Klasse  
436Spitfire48,582
444Tazmanian DevilFP1

Wedstrijdverslag Gulpen

Zondag 9 juli mochten wij weer terugkomen in Gulpen, in het mooie Limburg. Niet zo mooi was helaas het weer. Het regende ontzettend, waardoor het publiek moest schuilen en de auto’s meer moeite hadden om het tempo en de toeren erin te krijgen. Het Gulpense klei wordt bovenop enorm glibberig terwijl de grond daaronder keihard is. Maar, glibberig of niet, het gas ging erop! De Just For Fun mocht beginnen met de proeftrek maar de bestuurder kwam er al gauw achter dat hij voor deze baan de verkeerde banden had, want hij kwam niet van de plek. De eerste heat was voor de meeste auto’s even aankijken, maar na wat verandering aan banden, gewichten of bandenspanning ging de tweede heat al vele malen beter. In de finale werd duidelijk wie het Gulpense klei het meest de baas was en de PK’s op de baan kon krijgen. In de Standaard Klasse werd de Dirty Driver vierde. Nieuwe bandjes uitgeprobeerd, maar helaas niet aan de top. Derde werd de Just For Fun die de toeren er niet in kreeg. De Smokey een uitstekende tweede plaats en de overwinning ging naar de Bounty Hunter. In de Special Licht klasse moest de Chain Reaction het ontzien voor de Daffy Duck. In de Special Zwaar klasse helaas erg veel pech voor de Spitfire. De tandwielkast is voor de zoveelste keer in elkaar gelopen. De Spitfire komt waarschijnlijk niet meer terug dit seizoen. Ontzettend jammer, het is een fantastisch mooie wagen maar het wil niet lopen zoals zou moeten. De Spitfire was niet in staat een finale te rijden, waardoor de Taz eindigde op de eerste plek en de Spitfire tweede.

Ookal liep alles onder water, het mocht de pret niet drukken; we hebben een heerlijke dag (en voor sommigen: een heerlijk weekendje!) gehad in Gulpen!

Startnr.NaamFinale MetersPlaats
Super Standaard Klasse  
 205Bounty Hunter93,081
 211Smokey73,382
 216Just For Fun67,543
 248Dirty Driver37,424
 LichteSpecial Klasse  
301Daffy Duck92,731
348Chain Reaction II63,722
ZwareSpecial Klasse  
436Spitfire2
444Tazmanian DevilFP1

Wedstrijdverslag Stadskanaal
Dit jaar waren wij voor het eerst te gast in Stadskanaal, in het hoge noorden van ons land. We waren erg welkom, het was heerlijk weer en we hebben weer een leuke wedstrijd gereden, dus dat was een zeer geslaagde dag.
De wedstrijd begon voor alle auto’s wel moeizaam, want wat hadden ze een kluif aan die baan. Gelukkig is er tijd tussen de eerste en de tweede run om wat te doen aan de soort banden, de bandenspanning of het gewicht, zodat die snelheid er weer in kwam bij de tweede run en de finale. Helaas wist de Dirty Driver zich niet te kwalificeren voor de finale, waardoor hij automatisch vijfde werd. Vierde werd de Twister, die dicht bij de nummer drie eindigde. Dit was de Smokey, die na een slechte tweede trek een goede finale had. Tweede werd de Just For Fun en door de goede bandenkeuze kon de Bounty Hunter een fantastische run neerzetten, met bijna 15 meter verschil.
In de Special Licht klasse had de Daffy Duck weer een paar mooie runs, maar zijn we ooit anders van hem gewend? De Chain Reaction daarentegen kwam niet ver. De tweede run was één van zijn beste runs ooit, maar de finale eindigde met een knal en toen was het over.
Bij de Special Zwaar klasse was de No Mercy weer aanwezig, nadat team Smink het de gehele motor heeft moeten vervangen, maar helaas liep die nog niet zoals gewenst. Nog even een paar weekjes sleutelen tot aan Gulpen. De Spitfire ging wel goed, maar haalde het in de finalerun nog niet bij de Tazmanian Devil.

Startnr.NaamFinale MetersPlaats
Super Standaard Klasse  
 203Twister65,144
 205Bounty Hunter97,411
 211Smokey66,923
 216Just For Fun72,932
 248Dirty Driver4
 LichteSpecial Klasse  
301Daffy Duck78,711
348Chain Reaction II23,282
ZwareSpecial Klasse  
436Spitfire51,732
444Tazmanian Devil97,241
402No Mercy3

Wedstrijdverslag Made

Het powerweekend in Made is elk jaar weer een fantastisch spektakel, waarin het gehele weekend in teken staat van de pullingsport. Carpulling, tractorpulling, truckpulling, het hele weekend zijn er brute kracht en veel pk’s te vinden op de baan. Dat weekend mochten wij aftrappen op de vrijdagavond.
In de standaardklasse waren er veel auto’s met problemen. De Dirty Driver bleek, ondanks het vele sleutelen, nog niet klaar om de pk’s op de baan te krijgen. Daarom een vijfde plaats. De Just For Fun kwam niet van de plek door losse bedrading van de noodstop, daarom een vierde plaats. De twister haalde nog net geen één meter, omdat de aandrijfas kapot ging tijdens de finaletrek, waarmee de Twister een derde plek behaalde. De tweede plek werd opgeeist door de Smokey, die een mooie afstand neerzette en niet alleen rookte maar ook reed. De welverdiende eerste plek was voor de Bounty Hunter, die als een speer liet zien hoe het moet. In de Lichte Special klasse hadden we twee deelnemers. Verder geen problemen, maar de hoge snelheid van de Daffy Duck kan de Chain Reaction niet evenaren. Daarom voor de Daffy Duck een welverdiende eerste plaats en de Chain Reaction tweede. Door problemen in de eerste run kon de Mighty Duck niet aan de start komen bij de finale van de zware specials. Voor hem dus automatisch een derde plek. De spitfire had een mooie run met ruim 88 meter, maar de Tazmanian Devil maakte het helemaal bont door een Full Pull neer te zetten in de finale.

Startnr.NaamFinale MetersPlaats
Super Standaard Klasse  
 203Twister00,94
 205Bounty Hunter84,611
 211Smokey75,53
 216Just For Fun00,08
 248Dirty Driver
 LichteSpecial Klasse  
301Daffy Duck85,231
348Chain Reaction II67,902
ZwareSpecial Klasse  
436Spitfire88,07
444Tazmanian DevilFP
440Mighty Duck

Wedstrijdverslag Wieringermeer

Na bijna een maand wachten was het dan zo ver; op 25 mei verreden wij de tweede wedstrijd van dit seizoen. Voor ons een nieuwe locatie, Wieringermeer, waar twee kleibanen waren klaargelegd voor de carpulling en de tractorpulling. Het was een mooie wedstrijd, maar het verliep niet geheel zonder problemen. In de standaard klasse kwam de Smokey niet aan de start vanwege grote problemen aan de motor. De Dirty Driver wilde ook niet helemaal lopen naar behoren, de koppeling draaide er onder uit en hij eindigde uiteindelijk als vierde. De Twister had in de finalerun moeite met de harde kleibaan en eindigde op de derde plaats. Helaas kwam ook de Bounty Hunter niet zo ver als we ervan gewend zijn. De turboslang was geklapt die voor de finale weer werd geplakt met ducttape (altijd makkelijk, die ducttape) waardoor hij eindigde als tweede. De Just For Fun reed als enige van de klasse zonder verdere problemen richting het einde van de baan en werd daardoor eerste. In de Special licht klasse liep de Daffy weer als een zonnetje en eindigde op de eeste plaats . Aan de Chain Reaction was duidelijk ook gesleuteld want die gaat steeds beter lopen en behaalde een tweede plaats. De No Mercy sprintte weg en kwam met een sneltreinvaart aan bij de 100 meter. Deze laatste reed buiten meededingen mee in deze klasse maar reed ook in de Zware Special klasse fantastisch en behaalde daar een mooie tweede plaats, na de Mighty Duck die deze wedstrijd kwam meerijden. De Mighty Duck zette zoals vanouds een mooi spektakel neer en werd eerste. De Taz eindigde op de derde plek, hij ging met de verkeerde versnelling weg. Op de vierde plek in deze klasse eindigde de Spitfire, die door ontstekingsproblemen niet ver kwam. De laatste run was voor de Zware Special klasse wel een uitdaging. De sleepwagen ging kapot; de koppeling van de ballastbak was defect. Gelukkig konden we beroep doen op de sleepwagen van de trekkers, waarmee we de wedstrijd alsnog tot een mooi einde konden brengen.

Startnr.NaamFinale MetersPlaats
Super Standaard Klasse  
 203Twister38,023
 205Bounty Hunter61,182
 211Smokey 
 216Just For Fun87,871
 248Dirty Driver —4
 LichteSpecial Klasse  
301Daffy Duck112,291
348Chain Reaction II 86,432
402No Mercy112,04B.M.D
ZwareSpecial Klasse  
436Spitfire14,714
444Tazmanian Devil36,743
402No Mercy63,842
440Mighty Duck108.911

Wedstrijdverslag Herwijnen

Zaterdag 18 april was het weer zo ver; de start van het carpullingseizoen. En dat seizoen begon met fantastisch weer, waardoor de sfeer er goed in zat. Menigeen had een harde kluif aan die harde kleibaan, maar wat hebben we samen weer een fantastische wedstrijd neergezet. Omdat de afstelling van de sleepwagen na het sleutelen van de winter nog niet optimaal is, werd de full pull baan op 80 meter gezet. In de Super Standaard klasse wisten de de Smokey en de Dirty Driver helaas geen full pull te behalen in de kwalificatie. De Dirty Driver moet niet meedoen aan een actie zuinig rijden, gas erop en dan hopelijk volgende keer beter. De Smokey maakte zijn naam waar, maar kwam helaas niet ver van zijn plek. Deze wedstrijd ook een gastrijder met een stationwagon BMW in deze klasse, die voor zijn eerste keer bij de DCPO een goede wedstrijd neerzette. Bij de Keep Smoking helaas wat schade, de steekas is kapot gegaan, maar wel een finale kunnen rijden. De derde plek ging naar de Bounty Hunter en een mooie tweede plek was voor de Twister. Met zes meter verschil eindigde de Just For Fun op de eerste plek. In de Lichte Special Klasse was de overwinning voor de Daffy Duck, die zijn tegenstander de Chain Reaction met maarliefst 13 meter wist voor te blijven. In de Zware Special klasse een nieuwkomer; voor team Smink was het afwachten wat de No Mercy zou gaan doen. Helaas geen kwalificatie gereden, er valt nog wat te sleutelen. De Spitfire eindigde op de tweede plaats met ruim 73 meter en de eerste plaats was voor de Tazmanian Devil, die in de finale nog een full pull wist te rijden. Helaas loopt hij nu op 7 cilinders, de tuimelaar is gebroken. Hopelijk verder niet veel schade.

Dat was een mooie wedstrijd, op naar Wieringermeer op 25 mei!

Startnr.NaamFinale MetersPlaats
Super Standaard Klasse  
 203Twister60,872
 205Bounty Hunter56,543
 211Smokey31,325
 212Keep Smoking22,386
 216Just For Fun67,511
 248Dirty Driver50,004
 LichteSpecial Klasse  
301Daffy Duck75,081
348Chain Reaction II62,252
ZwareSpecial Klasse  
436Spitfire73,372
444Tazmanian DevilFP1
402No Mercy3